lou reed’in andy warhol için kaydettiği kayıp şarkılar ortaya çıktı

lou reed’in andy warhol için kaydettiği kayıp şarkılar ortaya çıktı


philosophy songs


Lou Reed’in 1975 yılında yakın dostu Andy Warhol için kaydettiği ve bugüne kadar duyulmamış Philosophy Songs (From A to B & Back) isimli bir kaset ortaya çıktı.

New York Times’ın haberine göre, Cornell Üniversitesi’nde müzik profesörü olan Judith Peraino, iki yıl önce Pittsburgh’daki Andy Warhol Müzesi’nde araştırma yaparken rastladığı kaset, bugüne kadar beklediği şansı yakalayamamış. Dün Peraino, The Musicology Dergisi’nde yayınlanan I’ll Be Your Mixtape: Lou Reed, Andy Warhol, and the Queer Intimacies of Cassettes isimli yazısında konuyu açıklığa kavuşturdu.

Kasetin bir tarafı Lou Reed’in 1975 çıktığı turda kaydettiği konserlerin derlemesinden oluşurken Philosophy Songs (From A to B & Back)  isimli diğer tarafı ise Reed’in kendi kendine çalıp söylediği 13 şarkılık bir demo.  “Bu kaset Lou Reed’in en iyi yaptığı şeyi yapıyor” diyerek keşfini açıklayan Peraino, “Diğer Reed kayıtlarında olduğu gibi bu kasette olabildiğince büyük bir dürüstlükle onun hikayelerini kendi kendine anlattığı bir ortam.” yorumunu yaptı.

Bu kayıtların küçük bir kısmını ve Judith Peraino’nun mini röportajını aşağıda bulabilirsiniz.