ferrari gişesi heat 2 filminin akıbetini etkileyebilir

ferrari gişesi heat 2 filminin akıbetini etkileyebilir


heat devam filmi için ne gerekiyorsa


Michael Mann’in Ferrari’si gelmeden hafızamızı toparlayalım. Filmografisine baktığımızda Manhunter, Thief, Ali, Collateral, The Last of the Mohicans ve daha nicesini görüyoruz.

Sinema çevreleri tarafından gelmiş geçmiş en iyi aksiyon filmlerinden biri olarak bilinen “Heat”, zaten apayrı bir seviyede. 1995 yapımı filmin gösterime girmesinden on yıllar sonra, bu suç destanına duyulan sevgi daha da arttı. Sözlük anlamına uyacak şekilde Heat, kült bir film haline geldi. Kendisi de Heat’e duyulan sevginin farkında olacak ki kısa süre önce Heat senaryosunun önünü arkasını anlatan bir roman yayınladı. 531 sayfalık romanın adı da “Heat 2”. Heat’in devam filmini şimdi beklemeyelim de ne yapalım?

Variety‘de yayınlanan bir röportajda konuşan Michael Mann, nihayet “Heat”in devam filmini çekmeye duyduğu ilgiden bahsetti. Daha önce de belirtildiği gibi, Heat’in devam filminin hikayesi çoktan yazıldı, zira Mann 1995 yapımı filmin hem öncesini hem de devamını anlatan bir roman yayınladı. Ancak bir stüdyonun ona bu hikayeyi hayata geçirmesi için gereken büyük meblağı verip vermeyeceğini kotarabilmek gerçekten zor. Yönetmenimiz, ölmeden önce bu filmi çekmeyi çok istese de Mann kariyerine başka bir Heat olmadan devam etmekten memnun. Heat ile doğmadık ki Heat’siz ölemeyelim diyor. Haklı. 

Heat 2 romanını yazmak için 2 yılını vermiş. Yönetmen bu hikaye için elinden gelenin fazlasını yapmış. Romanı New York Times‘ın en çok satanlar listesinde bir numara olmuş. Halk da bu film için elinden geleni yapmış. Buradan sonrası yapımcıların elinde. Yönetmen de yoluna bakmaya karar vermiş. Başka bir tutku bulup, Ferrari’nin içinde kaybolmuş. 

 

“Yanlış anlamayın. Başarmak istiyorum. Ama yapmazsam da eksik kalmayacağım.” 

 

Film yapımcısının da belirttiği gibi, bir sonraki filmi yakında gösterime girecek olan “Ferrari”. Ferrari, bağımsız olarak finanse edilen bir film olmasına rağmen oldukça yüksek bir bütçeye sahip. Dolayısıyla, “Heat”in devam filminin çekilme ihtimalinin “Ferrari”nin gişe performansına bağlı olduğunu düşünmek yanlış olmaz. Bununla birlikte, “Ferrari” iyi bir film olacağını hissettiriyor ve ödül sezonunda eli boş dönmeyecek gibi görünüyor. En azından gişe başarısından şüphe duymuyoruz. Bizlere sunulan ilginç denklem ise şu: Heat 2 istiyorsanız, Ferrari izleyin. Stüdyoların bizi ikna etmesi olacağı yerde bizim stüdyolara filmler için bastırdığımız tuhaf dönemlerdeyiz.