nick cave, snoop dogg’un red right hand cover’ını pek sevmiş

nick cave, snoop dogg’un red right hand cover’ını pek sevmiş


snoop shelby in da house


Geçtiğimiz hafta duygu dolu yeni albümü Ghosteen’i yayınlayan ve hepimizin gözüne birer yaş damlası konduran Nick Cave, Eylül ayında başlayan ve halihazırda devam eden soru cevap etkinliği Conversation Tour’a devam ediyor. Bir dinleyicisinin, Snoop Dogg’un Red Right Hand cover’ını beğenip beğenmediğine dair bir soru sorması üzerine, şarkı üzerine konuşan Cave, kendisinden beklediğimizden de olumlu bir cevap verdi.

Nick Cave’in en bilinen şarkılarından biri olan ve Peaky Blinders dizisinin de jeneriğinde çalan Red Right Hand’in Snoop Dogg cover’ı, birkaç hafta önce dizinin Ağustos ayında yayınlanan yeni sezonundan görüntülerin de yer aldığı bir video ile yayınlandı. Birçok müzisyen ve grup tarafından defalarca cover’lanan şarkı hakkında Cave daha önce “hurdalık köpek gibi devamlı peşimde dolanıyor” sözlerini söylemiş ve şarkıya olan nefretini dile getirmişti.

Snoop Dogg cover’ını pek beğenmiş olacak ki, Conversations Tour’da şarkı hakkında ne düşündüğünün sorulması üzerine “Bütün cover’lar arasında onunki, suratımda koca bir gülümseme bırakan oldu. Şarkıya hiç saygısı olmamış, resmen dalgaya almış. Bu da şarkıya olan aşkımı tekrar alevlendirdi.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Nick Cave’in gotik altyapıya sahip Red Right Hand’inin funk ve hip-hop ögeleri ile buluştuğu Snoop Dogg cover’ını dinlemek için buyursunlar…