nilüfer yanya’da bir tekli + bir video

nilüfer yanya’da bir tekli + bir video


h3at rises


Geçtiğimiz Mart ayında ilk albümü Miss Universe ile müzik dünyasından hatrı sayılır derecede övgü toplayan Nilüfer Yanya, albümde yer alan Heat Rises isimli şarkısının remix versiyonuna çekilen bir video yayınladı.

Son olarak misafir olduğu Stephen Colbert Show ve NPR’ın Tiny Desk programıyla ABD’de önemli başarılara imza atan Yanya’yı H34T RISES ismi ile yeni bir tekli olarak yayınlanan şarkının videosunda Nilüfer Yanya’yı İstanbul sokaklarında motor üstünde, gizli bir ajandan kaçarken, nargilecide takılırken ve berber soyarken karşımıza çıkıyor. Şaka değil.

Aksiyon dolu videonun yönetmen koltuğunu ablası Molly Daniel’a emanet eden Yanya, tekli hakkında “Heat Rises’ın orijinal versiyonu yaklaşık bir sene önce toparlandı. Bu şarkıda Dave Okumu ile birlikte çalışabildiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Odada onunla birlikteyken öğrenebilecek birçok şey vardı. Şarkının kabataslak demosu ve ritmi neredeyse bir senedir telefonumda duruyordu fakat sözler tamamlanmadan benim için tam olarak bir şarkı hâline almamıştı. Şarkının orijinal versiyonu albüm ile çok uyumlu ama şarkıyı bir tekli olarak tekrar yayınlamak istediğimde, şarkının mix’inde ve yapısında birkaç değişiklik yapmak daha iyi olur diye düşündüm ve H34T RISES bu şekilde ortaya çıktı.” yorumunu yaptı.

Videonun yönetmeni Molly Daniel ise H34T RISES ve İstanbul’da olmakla ilgili “Çekimleri İstanbul’da yapmak Nilüfer ile aklımızdan geçmemişti hiç ama fikir kafamıza yerleşince, bu fikre bağlı kalmak istedik. İstanbul’un konsepte çok iyi uyduğunu düşünüyorum. Bir kadın başrol ve Türk ekibi ile çalışmak da çok hoşumuza gitti. Annemin İstanbul’da yaşadığımız günlerde Nilüfer’e hamile olduğunu hatırlıyorum. Oraya tekrar iki yetişken olarak çalışmak için dönmek bana, dönüp dolaşıp aynı noktaya varmışız gibi hissettirdi.” açıklamasını yaptı.

H34T RISES’ın aksiyon dolu videosunu izlemek için buyursunlar.