robert downey jr.’ın avengers sonrası filmi dolittle’dan yeni fragman

robert downey jr.’ın avengers sonrası filmi dolittle’dan yeni fragman


iron man doktor oluyor


2017 yılında başlayıp hiç sonu gelmeyecekmiş gibi ilerleyen Dolittle projesinden ilk fragman nihayet yayınlandı. Sinema tarihinin klasik eserlerinden biri kabul edilen Dr. Dolittle serisinin yeni uyarlamasının başrolünde Marvel evreninin Tony Stark’ı Demir Adam Robert Downey Jr. var.

Bir fantastik-komedi filmi olan Dolittle’ın hikayesi, Hugh Lofting’in kaleme aldığı The Voyage of Doctor Dolittle kitap serisine dayanıyor. Daha önce birçok defa sinemaya uyarlanan hikayenin en bilindik filmleri Eddie Murphy’nin başrol olduğu Dr. Dolittle ve Dr. Dolittle 2 idi. Yeni Dr. Dolittle olacak Robert Downey Jr. böylelikle 2014 yılından yayınlanan The Judge filminden bu yana ilk kez Marvel yapımı olmayan bir filmde başrol olacak.

The Voyage of Doctor Dolittle’a bağlı kalarak çekilen film, Victorian England’da yaşayan ve hayvanlarla konuşabildiğini farkeden Doktor Dolittle’ın bu yeteneğini keşfettikten sonra, genç Kraliçe Victoria’nın geçirdiği ağır hastalıktan kurtulmasına yardım etmeye çalışmasını anlatıyor. Yeni bir ilaç bulmak bulmak uğruna dünyanın dört bir yanını gezen ve karşılaştığı hayvanlardan yardımlar alan Dolittle’ın macera dolu yolculuğuna misafir olacağız.

Stephan Gaghan’ın yönettiği, 17 Ocak 2020’de yayınlanacak Dolittle filminin oyuncu kadrosunda Robert Downey Jr.’ın yanı sıra Antonio Banderas ve Michael Sheen gibi usta isimlerde bulunuyor. Ayrıca filmin seslendirme kadrosunda Tom Holland, Selena Gomez, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, John Cena, Emma Thompson, Marion Cotillard, Ralph Fiennes ve Craig Robinson yer alıyor.