danger mouse’tan sparklehorse ve mf doom’lu yeni tekli

danger mouse’tan sparklehorse ve mf doom’lu yeni tekli


ninjarous


Son olarak Karen O ile birlikte kaydettiği Lux Prima isimli albümünü Mart ayında yayınlayan Brain Burton ya da sahne adıyla Danger Mouse, bir yeni tekliyle kulaklarımızın pasını siliyor. RHCP, Gorillaz, The Black Keys, Beck ve daha birçok tanıdık isimle de çalışma fırsatı yakalamış prodüktörün yeni teklisinin adı Ninjarous.

Danger Mouse’un Dark Night of the Soul albümünde birlikte çalıştığı Sparklehorse, rap müziğin yaşayan efsanesi MF Doom ve The Black Keys’in davulcusu Patrick Carney, teklide Danger Mouse’a eşlik eden isimler arasında.

Danger Mouse, Dark Night of the Soul’un yayınlanmasından üç ay sonra hayatını kaybeden, Sparklehorse’un da akıl hocası Mark Linkous ve tekli hakkında “Mark ile birlikte birçok şarkıda birlikte çalıştık. Birlikte yazdığımız Ninjarous ise onun en sevdiği çalışmamızdı. O yüzden bu şarkıyı yayınlayıp Mark’ı anma fırsatını elde ettiğim için çok mutluyum.” sözlerini söyledi.

Ninjarous, Adam Green ve Alexandra Savior’ın da bünyesinde bulunduğu 30th Century Records plak şirketinin 30th Century Volume 2 isimli toplama albümünde de yer alacak.