doctor sleep’in ikinci filmi yolda

doctor sleep’in ikinci filmi yolda


mike flanagan & stephen king ortaklığı sürüyor


Stanley Kubrick’in sinema dünyasına armağan ettiği kült film The Shining‘in korku dolu evrenine bizleri geri götürecek ve yaşanan faciadan 40 sene sonrasını anlatacak Doctor Sleep, vizyona girdi, girecek derken filmin yönetmeni Mike Flanagan sürpriz bir açıklama yaparak Doctor Sleep’in devam filminin çekileceğini duyurdu.

Devam filmi hakkında konuşan Mike Flanagan, The Shining ve Doctor Sleep romanlarının yazarı Stephen King ile bir araya geldiklerini, sıradaki adımlarının ne olacağına dair konuşup birçok parlak fikir bulduklarını açıkladı. ” Yakın zamanda The Overlook oteline geri dönmek için bir fırsata sahip olacağım.” diyen Flanagan, bir Stephen King romanını beyazperdeye uyarlamanın çocukluk hayali olduğunu ve bu fırsatın ikinci kez eline geçeceği için son derece heyecanlı olduğunu belirtti.

Stanley Kubrick‘in The Shining uyarlamasından memnun olmadığını bildiğimiz Stephen King ise Doctor Sleep ile ilgili şunları söyledi “Senaryoyu oldukça dikkatli şekilde okudum çünkü devam filminin güzel bir iş olmasını istiyordum. İnsanlar The Shining’de olanları biliyorlar, bir daha aynı hataya düşmek istemedim. Flanagan’ın bütün filmlerini seviyorum, Doctor Sleep’in senaryosunu okuduktan sonra kendi kendime şunu dedim, Kubrick’in The Shining versiyonunda neleri sevmediysem, bu film onların hepsini telafi edecek. Çünkü kitaba bağlı yazılmış.”

The Shining gibi bir Stephen King romanı uyarlaması olan Doctor Sleep, The Shining’in bahtsız küçük çocuğu Danny Torrance’ın hikayesine odaklanıyor. Çocukluk travmalarını üstünden atamayan ve adsız alkolikler toplantılarına katılan Torrance, kendisi gibi psişik güçlere sahip küçük bir kız çocuğu Abra ile tanışır ve bu tanışıklığın ardından kendisini True Knot adı verilen topluluk ile bir ölüm kalım mücadelesi içinde bulur. Başrollerinde Ewan McGregor ve Rebecca Ferguson‘ın oynayacağı film, görünen o ki vizyona girmeden ikincisinin çekileceği açıklanacak kadar iddialı bir yapım. Biz de bu iddialı yapımın 30 Kasım’da vizyona girecek ilk filmi için bir adet fragman bırakıyoruz.