force majeure’nin abd uyarlaması 14 şubat’ta aşkı sorgulatmaya geliyor

force majeure’nin abd uyarlaması 14 şubat’ta aşkı sorgulatmaya geliyor


çığ altında kalan bir evlilik hikayesi


İsveçli yönetmen Ruben Östlund‘un filmografisindeki en dikkat çekici yapımlardan biri olan Force Majeure, Fox Searchlight tarafından bir kez daha sinemaya uyarlanıyor. Downhill ismiyle 2020’nin en romantik günü 14 Şubat’ta vizyona girecek film, sevgilileriyle sinemaya gidecekleri ters köşeye yatırabilecek bir hikayeye sahip. Downhill, yönetmeninin deyimiyle bizlere acıklı bir aile komedisi izletmeye geliyor.

Will Ferrell ve Julia Louis-Dreyfus‘un başrollerini paylaştığı uyarlama, iki çocuğuyla birlikte kayak tatiline çıkan ve kaldıkları yere çığ düşmesi sonucu büyük bir facia yaşayan ailenin hikayesini anlatıyor. Fakat faicanın asıl kaynağı düşen çığ felaketi değil, o yalnızca bir alegoriden ibaret.

Aile, çığ felaketini kazasız belasız atlatsalar da önlerine başka bir felaket çıkacaktır. Yıllardır biriken, belki de görünmeyen sorunlar görünür olacak bir çığ gibi büyüyen sorunlar ebeveynlerin ve aileyi gerçek bir felakete sürükleyecektir.

Aile kavramının, ebeveynliğin, evliliğin ışığında aşkın da sorgulandığı filmin yönetmen koltuğunda Nat Faxon ve Jim Rash ikilisi oturuyor. Daha önce The Way Way Back filminde birlikte çalışan ikili, yanlarına Alexander Payne’i aldıkları The Descendants filmiyle En İyi Uyarlama Senaryo dalında bir de Oscar kazanmıştı.

ABD uyarlaması orijinal hikayenin üstüne ne koyacaktır bilinmez fakat biz sizlere bir ipucu mahiyetinde orijinal filmin fragmanını yolluyoruz: