rage against the machine, 2020’de yeni konserler için bir araya geliyor

rage against the machine, 2020’de yeni konserler için bir araya geliyor


belki sonrasında bir albüm?


Son konserlerini 2011 yılında veren ve üyelerinin birer birer farklı müzik kariyerlerine odaklandığı Rage Against The Machine, Instagram hesabından 2020 yılında içinde Coachella’nın headline’ı da olmak üzere bir grup konser tarihiyle geri dönüş ışığı yaktı.

En son diskografisindeki bütün albümleri plak formatında yayınlayacağını duyuran grup, Live at the Grand Olympic Auditorium isimli son albümünü de 2003 yılında yayınlamıştı. Her biri farklı bir karakter olarak rock müzik dünyasının bir döneme damgasını vuran grubun davulcusu Brad Wilk, geçtiğimiz yıl grup arkadaşlarına yaptığı birleşme çağrısının meyvesini almış gibi gözüküyor.

90’ların yüksek tuşeli ve bol isyan barındıran rock gruplarından RATM’i günümüz politik gündemine dair mesajlar içeren performanslarının ve zamana karşı koyamayıp yaşlanmış halleriyle görmenin bizi epey mutlu edeceğine eminiz. Bunun ilk işareti ise açıklanan konser tarihlerinden ilkinin Meksika sınırında olması üzerinden yorumlayabiliriz.

Artık 50 yaşına gelmiş ve bir aile babası olmuş Zack de la Rocha’yı kırmızı gömleğiyle sahnede görecek olmanın heyecanı bizi şimiden sarmış durumda. Bakarsınız ardından yeni bir albüm de gelir belli mi olur?