yorgos lanthimos televizyon dünyasına transfer oluyor

yorgos lanthimos televizyon dünyasına transfer oluyor


the man in the rockefeller suit


Geçtiğimiz yıl 10 dalda Oscar’a aday olduğu The Favourite ile kendisi hakkında uzun uzun konuştuğumuz Yorgos Lanthimos, yönetmen koltuğunda oturacağı bir mini dizi ile televizyon dünyasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.

ABD basınının başarılı gazeteci/yazarlarından biri olan Mark Seal‘ın gerçek hayat hikayesini anlatan The Man in the Rockefeller Suit: The Astonishing Rise and Spectacular Fall of a Serial Impostor adlı kitabından uyarlanacak mini dizi, yıllarca herkesi zenginlikleriyle tanınan Rockefeller ailesinden olduğuna inandıran bir dolandırıcının hikayesini anlatacak.

Clark Rockefeller’ın tüm dünyayı zengin bir ailenin üyesi olduğuna inandırarak yıllar içinde adım adım inşa ettiği yalanlarla dolu dünyası, karısının Clark’ın aslında söylediği kişi olmadığından şüphelenmesiyle başına yıkılmaya başlayacak. Yorgos Lanthimos’un tüm bölümlerini yönetmesi beklenen mini dizinin senaryosunu David Gilbert kaleme alacak.

Bundan önce ilk olarak beyaz perdeye uyarlanması beklenen yapımın David Bar Katz imzalı bir senaryosu ve o senaryoyu hayata geçirmeye hazır yönetmeni Pablo Trapero bile hazırdı. Hatta filmin başrolünde yer alması için Benedict Cumberbatch ile görüşmeler başlamıştı bile. Ancak projenin arkasındaki Fox Searchlight’ın hikayeyi bir mini dizi olarak planlaması, uzun metrajlı film projesinin ipini çekmek için yeterli olmuştu.

Şimdilik sadece imzaların atıldığı projede somut adımlar ne zaman atılmaya başlanacak yakında göreceğiz. Henüz hangi kanalda bile yayınlanacağı belli olmayan dizi, içerisinde Yorgos Lanthimos gibi bir ismi barındırmasıyla çok da sıkıntı yaşamadan hayata geçecektir.