jane austen’ın sevilen romanı emma tekrar beyaz perdeye uyarlandı

jane austen’ın sevilen romanı emma tekrar beyaz perdeye uyarlandı


anya taylor-joy’lu fragmanı hemen burada


İngiliz edebiyatının en meşhur yazarlarından Jane Austen’ın popüler eseri Emma yeniden sinemaya uyarlandı. İlk versiyonu 1996 yapımı olan ve Gwyneth Paltrow’un başrolünde olduğu Emma, 19. yüzyıl İngiltere’sinde çöpçatanlık yapmaya ve insanların aşk hayatına burnunu sokmaya bayılan bir kadının hikayesini anlatıyor.

Yönetmen koltuğunda Beck, Florence + the Machine gibi müzik gruplarıyla başarılı işlere imza atan Autumn de Wilde’nin oturduğu yeni uyarlamanın başrolünde The Witch ve Split gibi yapımlarla dikkatleri üzerine çeken Anya Taylor-Joy yer alıyor. Johnny Flynn, Mia Goth, Bill Nighy, Gemma Whelan, Callum Turner, Josh O’Connor ve Miranda Hart gibi başarılı isimler de oyuncu kadrosunda yer aldığı film, klasik esere biraz daha günümüz bakış açısından yaklaşmaya çalışıyor.

1996’daki yapıma modern bir yorum getirecek olan yeni uyarlama aşkı bulmaya çalışırken çeşitli entrikalara başvuran Emma’nın eğlenceli talihsizliklerini beyaz perdeye aktaracak. Fragmanda buram buram hissedilen İngiliz havası ve dönem kıyafetleriyle ne çok iyi ne çok kötü bir havaya sahip yapım, 24 Nisan 2020’de vizyona girecek. Bolca İngiliz aksanı duymak ve o atmosfere katılmak isteyenleri aşağıdaki fragmana doğru alalım.