simon pegg, neil gaiman’ın the ocean at the end of the lane romanını televizyona uyarlayacak

simon pegg, neil gaiman’ın the ocean at the end of the lane romanını televizyona uyarlayacak


eline kuvvet


Son yıllarda edebiyat ve sinema arasındaki makasın kapanmasının bir sonucu olarak American Gods, Good Omens ve Lucifer gibi sevilen romanları diziye uyarlanan, fantastik edebiyatın önemli isimlerinden Neil Gaiman, bu sefer Simon Pegg’in radarında.

Bir yandan Netflix, Gaiman’ın en sevilen eseri kabul edilen Sandman’i dizi formatında uyarlamak için hazırlıklarını sürdürürken, başarılı yazarın bir romanının daha televizyona uyarlanacağı ortaya çıktı. Nick Frost ile birlikte rol aldığı Cornetto Üçlemesi’nin ardından yeni Star Trek filmleri ve Mission: Impossible serisiyle sadece çerezlik komedilerde oynamak zorunda olmadığı dosta düşmana kanıtlayan Simon Pegg, Neil Gaiman’ın dilimize Yolun Sonundaki Okyanus adıyla çevrilen The Ocean at the End of the Lane romanını diziye uyarlamak için hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Son dönemde kamera önünden çok senarist ve yapımcı olarak da projelerle karşımıza gelen Pegg, “başladık” derken projede kimliği açıklanmayan anonim bir senarist ile birlikte çalışıyor. Neden böyle bir yola gidildiğini anlamadığımız bu sürecin yakında netliğe kavuşmasını merakla bekliyoruz.

2013 yılında okuyucularla buluşan roman, bir cenaze için doğduğu kasabaya geri dönen orta yaşlı bir adamın hikayesini takip ediyor. Çocukluğunun geçtiği kasabada gezinen baş karakter, istemsizce yolun sonundaki çiftliğe gitme isteği duyduğunu fark ediyor. Lettie Hempstock isimli genç bir kadını tanıdığı bu çiftlik hakkında saklı kalmış hatıraları canlanmaya başlayan karakterimiz, bir yandan da çocukluğunda bu çiftlikte yaşadığı büyülü ama travmatik olayları hatırlamaya başlıyor.

Aslında bu dizi, projenin romanın ilk defa başka bir mecraya uyarlanma çabası değil. 2013 yılında romanın Joe Wright’ın yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanacağı açıklanmış ama proje bir türlü nihayete erememişti. Aklımızda bir sürü soru işaretini de birlikte getiren diziden daha net detaylar duymayı merakla bekliyoruz.