jon stewart’ın politik komedisi irresistible’dan ilk fragman

jon stewart’ın politik komedisi irresistible’dan ilk fragman


buralara da gelir mi


Jon Stewart 2014’te The Daily Show’dan ilk filmi Rosewater’ı yazmak ve yönetmek için ayrıldığı zaman birçok insanın kendisinden beklediği komedi ağırlıklı hafif bir film çekmek yerine Maziar Bahari’yle alakalı biyografik bir işle seyircinin karşısına çıkmıştı. Yarı İranlı gazetecinin casusluk iddiasıyla İran istihbaratı tarafından yargılandığı filmden sonra bu sefer komedi ağırlıklı Irresistible’la geri dönen Stewart bu işinde de politikayla bağını koparmıyor.

Irresistible’da demokrat parti stratejisti rolündeki Steve Carell’in emekli olmuş bir subayı Wisconsin’de ufak bir şehre belediye başkanlığı için yarışmaya ikna hikayesi anlatılıyor. Yeni yayınlanan ilk fragmanıyla iddia edildiği gibi politik bir satirden çok komedi çizgisinde kalsa da gelecek fragmanlara bir şans verme eğilimindeyiz. Chris Cooper ve Rose Byrne’ın yer alacağı filmde Amerikan siyaset sahnesi ve ana akım medyaya dair eleştiriler kıyıdan köşeden de olsa kendini hissettiriyor.

Kendisi ana akım medyanın içinde yer almış bir insan olarak Stewart’ın belki de en dikkat çekici şekilde anlatabileceği konulardan birinin nasıl işleneceğini zamanla göreceğiz. Topher Grace, Natasha Lyonne, Mackenzie Davis, CJ Wilson ve Will Sasso da filmde yer alan oyuncular arasında. Focus Features’ın da emeğinin geçtiği film ABD’de 29 Mayıs’ta vizyona girecek.