john krasinski’nin çocukları için yaptığı anlamlı film: imaginary friends

john krasinski’nin çocukları için yaptığı anlamlı film: imaginary friends


inanılmaz oyuncu kadrosuna sahip


John Krasinski, Paramount için yazdığı, yönettiği, yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde yer aldığı Imaginary Friends’in post prodüksiyon aşamasında. Mayıs ayında sinemalarda gösterime girecek filmin oyuncu kadrosunda Ryan Reynolds, Cailey Fleming, Phoebe Waller-Bridge, Fiona Shaw, Lou Gossett Jr ve Steve Carell yer alıyor. Paramount IF’i 2024’ün en büyük filmlerinden biri olarak konumlandırıyor.

 

Cailey Fleming and BLUE star in Paramount Pictures' "IF."

 

Yönetmenlik kariyeri, yılın sürpriz hitlerinden biri olan Oscar adayı 2019 yapımı gerilim filmi A Quiet Place’i yönettikten, yazdıktan ve oynadıktan sonra yükselişe geçti ve 2021’de devam filmi A Quiet Place Part II’ya yol açtı. Oyunculuk tarafında ise, geçtiğimiz yaz Prime Video’da son sezonu yayınlanan hit dizisi Jack Ryan’ı kısa süre önce tamamladı.

 

“Çocuklarım için bir film yapmam gerektiğini düşündüm. A Quiet Place’in bizim evde PG-40 gibi olduğunu görünce – 40 yaşına gelene kadar Quiet Place’i izlemeyecekler – onlar için bir tane yapmam gerektiğini düşündüm,” diyor Krasinski EW’ye gülerek, yazdığı, yönettiği, yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde oynadığı yeni filmin post prodüksiyonu sırasında verdiği bir molada.

 

IF’nin ışıklı dünyasına adım atmak aynı zamanda “çocuk psikolojisinin inanılmaz dünyasına” girmek anlamına geliyordu, diyen Krasinski, hayali arkadaşlarla ilgili araştırmaları okumak için çok zaman harcadı ve en sevdiği bilgileri filme dahil etti. Örneğin, bu ilk bakış görüntülerinde ve ilk tanıtım fragmanında görüldüğü gibi, her hayali arkadaş tamamen farklı görünüyor; Krasinski’nin öğrendiği gibi, hayali arkadaşları olan çocuklar genellikle hayatlarındaki bazı ihtiyaçları karşılamak için onları yaratırlar. Eğer bir çocuk zorbalığa maruz kalıyorsa, korunmak ya da ona sarılmak için kocaman bir hayali arkadaş yaratabilir. Ya da bir çocuğun ebeveynleri boşanmışsa ve çocuk ebeveynlerinden birini özlüyorsa, hayali arkadaşını ebeveynlerinden birinin kıyafetlerini kullanarak tasarlayabilir.

 

Ryan Reynolds and Cailey Fleming star in Paramount Pictures' "IF."

 

Diğer tüm çocukların ve yetişkinlerin IF’i izlerken ne düşüneceklerini umduğu sorulduğunda, bunu, “en dönüştürücü deneyimlerden biri” ve korkunç bir zamanda insanların yüzlerine bir gülümseme getirmesine izin verdiği için “hayatımın onuru” olarak nitelendirdiği iyi hissettiren pandemi web dizisi Some Good News’i yaptığı zamana benzetiyor.

 

“IF’in senaryosunu yazmayı düşünmeye başladığımda Emily’ye ‘Bunun film formunda Some Good News olmasını istiyorum’ dediğimi hatırlıyorum” diyor. “İnsanların, başaramayacaklarını ya da harika bir gün olmadığını düşündükleri günlerde bile yanlarında birilerinin olduğunu hissetmelerini istiyorum. İster iyi ister kötü bir gün olsun, her zaman yanınızda birilerinin olduğunu ve daha büyük ve güzel bir şeye inanmanın sizi bir sonraki güne taşıyacağını.”

 

Bu onun da filmden çıkardığı bir ders. Krasinski şöyle diyor: “Söylemeliyim ki, kulağa çılgınca geliyor ama bu filmi herkesin yaşayabileceği eğlenceli bir şey olarak yarattım ve insanların çocuk olmanın nasıl bir şey olduğunu tekrar düşünmelerini ve hiçbir yere gitmediğini fark etmelerini sağladım. Sadece değiştiniz ve tüm bu hesap çizelgelerini yapmak ve tüm bu uzun saatler boyunca çalışmak zorunda olduğunuzu hissediyorsunuz, ama gerçek şu ki, istediğiniz zaman geri dönebilirsiniz. Ve bu filmi yaparken, sanırım buna her geçen gün daha fazla inanıyorum. Gerçekten de hayali arkadaşımı düşündüğümden daha sık arıyorum.”