lucasfilm, obi-wan kenobi dizisini erteledi

lucasfilm, obi-wan kenobi dizisini erteledi


haydaa


Disney+ platformunun heyecanla beklenen Star Wars dizisi Obi-Wan’la ilgili olumlu haberler duymaya alışmışken projede beklenmeyen bir sorun ortaya çıktı.

Başrolünde Ewan McGregor, yönetmen koltuğunda da The Mandalorian’ın yönetmenlerinden Deborah Chow ile yoluna dolu dizgin devam eden dizinin senaryosunu beğenmeyen Lucasfilm, projeyi durdurarak senaryonun baştan yazılması kararını aldı. Prodüksiyon çalışmaları bir süre önce Londra’da başlayan dizi, ön hazırlık sürecinin kısa bir süre içinde tamamlanıp çekim aşamasına geçilmesi planlanırken gelen bu haber herkesi şaşırtmış durumda.

Collider’ın Uğur Dündar ruhuyla ortaya çıkardığı gelişmeye göre dizinin prodüksiyonunu durduran Lucasfilm, Londra’daki Pinewood Stüdyoları’nda bir süredir hazırlık yapan yapım ekibini de evine gönderdi. Ekibe dizinin süresiz olarak ertelendiği ve şimdilik prodüksiyonun ne zaman devam edeceğini belli olmadığı söylenmiş durumda.

Bu gelişmenin arkasındaki isimse Lucasfilm Başkanı Kathleen Kennedy. Dizi için yazılan senaryoları beğenmediği için erteleme kararı aldığı Kennedy, dizinin senaryosu için The Wings of the Dove, Drive ve McMafia gibi yapımlarla tanınan Oscar adayı senarist Hossein Amini ile anlaşılmıştı. Haberin ortaya çıkmasından sonra ise dizinin bölüm sayısını altıdan dörde düşürme kararı alan Lucasfilm adına konuşan Ewan McGregor, erteleme kararının yansıtıldığı kadar dramatik bir sebebi olmadığını ve çekimlere bu yaz yerine önümüzdeki yılın ilk aylarında başlayacaklarını açıkladı. Bu değişikliğe rağmen dizinin yayın tarihinde bir değişiklik olmayacağını paylaşan McGregor doğru mu söylüyor zaman içinde göreceğiz.