james hetfield’tan rehabilitasyon sonrası ilk canlı performans

james hetfield’tan rehabilitasyon sonrası ilk canlı performans


geçmiş olsun yiğidim


James Hetfield’ın geçtiğimiz yıl grubun turnesinin iptaline sebep olan alkol problemi, şimdilik çözülmüş gözüküyor. Turneyi yarıda bırakıp tedavi için rehabilitasyon merkezine yerleşen Hetfield’tan bir süredir güzel haberler alıyorduk. Uzun tedavi süreci sonrası ilk canlı performansı için yaklaşık altı ay aradan sonra sahneye çıktan Hetfield, 1970’li ve 80’li yılların önemli isimlerinen Eddie Money anısına gerçekleşen gecede sahne aldı.

Sanatçının müzikal mirasını onurlandırmak için düzenlenen hayır gecesinde gitarıyla sahnede hazır ve nazır bulunan Hetfield, Money’nin Baby Hold On isimli şarkısını seslendirdi. Hazır sahneye çıkmışken Money hakkında bir iki kelam eden Hetfield, “Onunla vefatından iki üç yıl önce takılmaya başladık. Yani Eddie’nin ayık ve iyi olduğu zamanlar. Onunla ilk tanıştığım zamanlar yeteneklerimizin, zayıflıklarımızın ve egolarımızın nasıl örtüştüğünü gördüm. Belki de bu kadar iyi anlaşmamızın sebebi buydu.” açıklamasını yaptı.

Sağlıklı görüntüsüyle bizleri mutlu eden Hetfield ve arkadaşları, bir yandan da Nisan ayında Kuzey Amerika turnesiyle sahnelere geri dönme hazırlığı yapıyor.