nick cave and the bad seeds istanbul’a mı geliyor?

nick cave and the bad seeds istanbul’a mı geliyor?


hadi inş


Son yıllarda İstanbul sınırları içerisinde izlediğimiz en güzel konserlerden birine imza atan Nick Cave and the Bad Seeds, uzun süre eş dost arasında “Abi o neydi öyle ya?” ya da”Ulan ben de sahneye çıksaydım keşke” şeklinde hayıflanmalara sebep olmuştu.

2019’un son günlerinde yayınladığı yürek yakan Ghostseen albümüyle gözlerimizin yaşı daha kurumadan Kanye West’i çağımızın en büyük sanatçısı ilan eden Nick Cave, konuya hakim olmayan hayranlarının gazabına uğramıştı. Bu sefer Cave’den bahsetmemizin sebebi ise bir hayli hayırlı bir haber gibi gözüküyor.

Sık sık hayranlarıyla iletişim haline geçtiği resmi hayran sitesi The Red Right Hand üzerinden gerçekleştirdiği yeni bir soru cevapta Cave, kendisine İran’dan yazan hayranına “Belki kurallar yerine ülkenize gelemiyoruz ama görünen o ki önümüzdeki yıl İstanbul’da bir konser daha vereceğiz ve bu 2018’deki gibi olursa her şey harika olacak.” açıklamasını yaptı. Henüz hiçbir kurumdan bu konserle ya da soru cevapla ilgili resmi bir açıklama gelmezken önümüzdeki yıl gerçekleşmesi planlanan bir konserin bir yıl önceden tarihinin açıklanmasını beklemek de çok doğru olmaz.

Anladığımız kadarıyla resmi olarak onaylanmasa da Nick Cave’in de İstanbul’a gelmeye gönlü var gibi. Umarız bu konuşulanlar gerçeğe döner ve kendimizi Cave’in melankolik şarkılarında iki saatliğine de olsa kaliteli üzülürken buluruz. Mektubun tamamını ise bu adresten okuyabilirsiniz.