billie eilish ilk albümüne ilham olan şarkıları paylaştı

billie eilish ilk albümüne ilham olan şarkıları paylaştı


kanye west'ler, mac miller'lar...


Geçen senenin Grammy’lerine ilk albümü When We All Fall Asleep, Where Do We Go?’yla damgasını vuran, müzik piyasasına çıktığı andan itibaren dillerden düşmeyen Billy Eilish’in karantinada sıkılması bize yaradı. İlk albümündeki her parçaya ilham olan şarkıların bulunduğu çalma listelerini paylaşan Eilish, Instagram Stories üzerinden ekran görüntüleri paylaştı.

Çoğu beş parçayı geçmeyen çalma listelerinde Post Malone’dan Frank Sinatra’ya, Daughter’dan Kanye West’e her türlü isme rastlamak mümkün. İlk paylaştığı bad guy inspo isimli çalma listesinde Mac Miller’ın Dang’i ve Smino’nun Amphetamine’i gibi parçalar dikkat çekerken Anne Marie, SZA, Jessie Reyes gibi kadın sanatçıların ağırlıkta olduğunu listeler de mevcut.

Küresel krizden ötürü konser tarihlerini ertelemesi gereken isimlerden sadece biri olan Eilish, hayranlarına gıda stoğu yapıp evde kalmaları ve rahatlamaları tavsiyesinde bulunmuştu. Sanatçının aynı zamanda abisi FINNEAS’la birlikte ikinci albüm üzerinde çalışmaya başladığını da geçen ay öğrenmiştik. Grammy’lerde aday gösterildiği altı kategoriden beşinde ödülü eve götüren Eilish’in ilk albümüne ilham kaynağı olan şarkıların yer aldığı çalma listelerini aşağıda inceleyebilirsiniz.