coachella, the white stripes’ın 2003 performansını paylaştı

coachella, the white stripes’ın 2003 performansını paylaştı


dead leaves & dirty ground


Film, müzik listeleri paylaşmakla başlayan karantina günleri, yayıncıların/yapımcıların arşivlerini paylaşması, kütüphanelerini açmasıyla devam ediyor. Dün sabah 20. yılına özel olarak hazırlanan Coachella: 20 Years in the Desert belgeselini YouTube’a yükleyen müzik, sanat ve Instagram festivali Coachella, bugün de belgeselinde ufak bir kesit olarak gösterilen The White Stripes’ın 2003 yılı performansını Youtube üzerinden yayınladı.

“Size ufak bir hediye” tweet’i ile duyurulan sürpriz, efsane The White Stripes performansını 3 dakikaya sığdırılmasıyla kelimenin tam manasıyla ufak bir sürpriz gibi gözüküyor. Bununla birlikte, daha önce internet üzerinden sadece seyircilerin düşük kaliteli çekimleriyle görebildiğimiz performans, arttırılmış ses ve görüntü kalitesiyle üzerinden 17 sene geçtiğini hissettirmiyor.

Daha önce koronavirüs salgını nedeniyle ertelendiği duyurulan Coachella’nın, 9-11 ve 16-18 Eylül tarihlerinde her zamanki yerinde California, Empire Polo Club’ta yapılması planlanıyor. Biletler için buraya tıklayabilir, The White Stripes performansı için de bir basamak aşağı inebilirsiniz: