ikonik korku oyunu five nights at freddy’s filmi yakın

ikonik korku oyunu five nights at freddy’s filmi yakın


müzede 5 gece


The Last of Us oyununun live action olarak canlandırılması tahmin ettiğimiz bir şeydi fakat filmleşen oyunlar kervanına zamanın kült korku oyunu Five Nights at Freddy’s’in katılacağını kim bilebilirdi? Youtube, 2010’lar başında oyuncular için para ve etkileşim kazandıran bir siteyken FNAF oyun içi videoları sitenin bitki örtüsüydü. Oyun temelde sabit bir noktaya bakarken detaylardan fırlayan ayıcıkların üzerinize atlamasından oluşuyor. Jumpscare odaklı basit mekaniği izlemesi de oynaması da kolay bir yapıya olanak sağlıyor. Ayıcıkların bu kadar korkunç olmasıyla üzerinize atlayan herhangi bir şeyin yerinizden zıplatabileceğini kanıtlayan yapım, birkaç sene boyunca Youtube üzerinde en çok izlenen oyundu. Şimdinin eğlence kanalları Markipler, PewDiePie; ülkemizde Orkun Işıtmak, FNAF oynarken verdiği tepkilerle Z kuşağının en çok kitlendiği isimlerdi. FNAF filmi bu videoların bağımlısı olmuş gençler için geliyor. 

İkonik korku filmlerinin yuvası Blumhouse‘tan Five Nights at Freddy’s, video oyunu uyarlamasının yapımı uzun süredir devam ediyor ve hayranlar sonunda Freddy, Bonnie, Chica ve Foxy ile live action uyarlamasında tanışmak için sabırsızlanıyor. İki fragman ve çeşitli karakter posterleri yayınlandı. Bu karakterler oyunda üzerinize atlayan cansız olması gereken yaratıklar. Chucky’vari bir karakterizasyondan bahsedebiliriz. 

Emma Tammi‘nin Scott Cawthon ve Seth Cuddeback ile birlikte kaleme aldığı senaryodan uyarlanan film 2015‘ten bu yana geliştirme aşamasındaydı. Sinopsis şöyle: İş arayan Mike, Freddy Fazbear’s Pizza‘ya gider ve burada gece güvenlik görevlisi olarak işe alınır. Mike yalnız olmadığını fark ettiğinde işler değişir. Freddy, Bonnie, Chica ve Fox ona arkadaşlık etmek için buradadır. Rivayete göre, çocuklar gizemli bir şekilde ortadan kaybolduktan sonra restoran kapatılmış ve yaklaşan filmin olaylarına zemin hazırlamıştır.

Genel olarak film, kaynak malzemesine sadık bir uyarlama gibi görünüyor. Ürkütücü hisler, çarpık tasvirler ve ürpertici animatroniklerin hepsi bildiğimiz ve sevdiğimiz seriye katkıda bulunuyor. Filmde Mike Schmidt rolünde Josh Hutcherson, Vanessa Monroe rolünde Elizabeth Lail, Abby Schmidt rolünde Piper Rubio yer alıyor.

Five Nights at Freddy’s 27 Ekim‘de sinemalarda ve Peacock‘ta aynı gün gösterime giriyor.