givenchy’ye athleisure çıkarması

givenchy’ye athleisure çıkarması


givenchy artık matthew williams'a emanet


Givenchy’nin yeni kreatif direktörü dün belli oldu: Alyx markasının yaratıcısı Matthew Williams.

Givenchy’ye couture’u yeniden getiren ve markanın tarihindeki tek kadın tasarımcı olarak bilinen Clare Waight Keller, üç yıldan sonra geçtiğimiz Nisan ayında Fransız moda evi ile yollarını ayırdığını açıklamıştı.

Fısıltı gazeteleri moda editörlerinin ilk beş tahmininden biri Matthew Williams’tı. Sürpriz oldu mu; oldu. Bir miktar. Givenchy, 48 yaşındaki İngiliz tasarımcının ilk büyük lüks moda evi artistik direktörlüğü görevi olacak ve bir yandan da Alyx’i bireysel olarak yönetmeye devam edecek.

Matthew Williams’ın henüz sektörde 5. yaşını dolduran lüks streetwear markası 1017 Alyx 9SM, kısa sürede büyük başarı toplamıştı. Marka, pragmatik tasarımları ve agresif bir celebrity PR stratejsi ile ismini kısa sürede ezberlettirdi.

LVMH, Givenchy için bu kararı verirken 13 senelik artistik direktörü Riccardo Tisci’nin, Keller’a bıraktığı gotik athleisure mirasını yeniden sahiplenmeye çalışıyor diyebilir miyiz? Bizce kesinlikle diyebiliriz. Keller’ın couture’a göz kırpan Givenchy’si hayallerimizi süslüyordu; fakat Williams’tan Z jenerasyonu tüketici kitleye yakınlaşarak Givenchy’yi LVMH’in kar listelerinde üst noktalara yeniden taşıması bekleniyor.

Sevgili Williams’ın şansına, modanın ve dünya ekonomisinin altın çağında olmadığı, post-pandemik, hatta bizce distopik bir zamandan geçerken bu transfer birkaç şey ifade ediyor:

Williams’ın debut show’unu büyük ihtimalle önümüzdeki Paris Moda Haftası’nda göremeyeceğiz. Çünkü önümüzdeki Paris Moda Haftası’nı ne zaman görürüz, bilemiyoruz. Görsek de Givenchy moda haftasının planında olacak mı, onu hiç bilmiyoruz.

Elçiye zeval olmaz diyerek kötü haberlerimizi de verdik, Williams’a hayırlı olsunlarımızı sunar, kaçarız.