neil young’ın 44 yıldır sakladığı albümü yayında

neil young’ın 44 yıldır sakladığı albümü yayında


homegrown


Fireside Sessions’la karantinada bunalanlara müzik servisi yapan ve arşiv kayıtlarını yeniden piyasaya sürmeye hazırlanan Neil Young’ın uzun süredir kayıp olan Homegrown isimli albümü, 44 senelik bir gecikmenin ardından bugün itibariyle yayında. Şu ana kadar ortaya çıkmama sebebi olarak sanatçı Carrie Snodgress’ten ayrılığının parçalara yansıdığını ve konunun uzun bir süre kendisi için fazla hassas olduğunu belirtti.

Neredeyse tamamen akustik olan albüm, Haziran 1974 ve Ocak 1975 arasında Levon Helm, Ben Keith, Karl T. Himmel, Tim Drummond, Stan Szelest ve Robbie Robertson’dan oluşan bir stüdyo grubuyla kaydedilmiş. Hislerini tüm şeffaflığıyla paylaşan Young, 12 parçadan oluşan albümünü “kayıplarla ve sonlarla dolu” olarak tanımlıyor. Normalde Harvest Moon’dan sonra bu albümün çıkması gerektiğini belirten Young, bunun için özür dilediğini de ekledi.

Homegrown, Young’ın bu yıl sözünü verdiği diğer birçok arşiv yayınından sadece biri ve devamının da gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Albüm parça listesi ve dinlemek isteyenler için tam teşekküllü linki hemen aşağıda.

Homegrown:

01. Separate Ways
02. Try
03. Mexico
04. Love Is A Rose
05. Homegrown
06. Florida
07. Kansas
08. We Don’t Smoke It No More
09. White Line
10. Vacancy
11. Little Wing
12. Star of Bethlehem