amazon studios, kült oyun serisi fallout’u televizyona taşıyacak

amazon studios, kült oyun serisi fallout’u televizyona taşıyacak


amazon ve bethesda el ele


Oyun dünyasının artık kült haline gelmiş serilerinden biri olan Fallout, konsol ve PC’lerden televizyon dünyasına transfer olmaya hazırlanıyor.

Açık dünya ve post apokaliptik dünya gibi sevilen temaları başarıyla harmanlayan üstüne bir de kaliteli RPG ögeleri serpiştiren Fallout, ilk olarak 1997’de hayatımıza girmişti. 1940’ların sonunda kadar gerçek dünyayla aynı zaman dilimini takip eden oyun, ilerledikçe bizleri ABD hükümeti tarafından tasarlanan 2077 yılına kadar uzanan bir takım olay zincirinin içine çeker. Kendimizi bir anda nükleer savaşların olduğu post apokaliptik bir dünyada bulduğumuz Fallout, 1950’lerin başlarında kendini göstermeye başlayan paranoya ve Retro-futurism bilimkurgu öykülerinin de etkisiyle yıllar içinde oyun dünyasının en başarılı serilerinden biri haline gelmişti.Oyunun sahibi Bethesda, Amazon ve Kilter Films’in ortaklaşa hayata geçireceği proje, yapılan anlaşmaya göre Amazon yöneticileri senaryo çalışmalarında yer alırsa doğrudan ilk sezon olarak sipariş edilecek.

Amazon Prime’da gösterilecek dizi, hali hazırda Fallout evreninden bol bol “esinlenme” iddiasıyla karşılaşan Westworld’ün yaratıcıları Lisa Joy ile Jonathan Nolan’ın elinden çıkacak. Bethesda Game Studios’dan Todd Howard ile Bethesda Softworks’den James Altman ise uyarlamada bizzat yapımcı olarak görev alacak. Joy ve Nolan yaptıkları açıklamada; “Fallout” tüm zamanların en büyük oyun serilerinden biri. Bu çılgın ve  yaratıcı hikayenin her bölümü, insanların ailesi ve arkadaşlarıyla geçirebileceği sayısız saatten çaldı. Bu yüzden bu devasa, yıkıcı ve karanlık evreni Amazon Stüdyoları’yla birlikte hayata geçirmek için Todd Howard ve Bethesda’daki parlak insanların geri kalanıyla ortak olmaktan heyecan duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Yakın zamanda HBO’nun televizyon için bir başka artık ikonik diyebileceğimiz kıyamet sonrası oyunu olan The Last Of Us’ı uyarlamasını duyurduktan sadece dört ay sonra gelmiş oldu. Bununla da bitmeyen oyun dünyası ve televizyon flörtünde Showtime bünyesinde devam eden bir Halo uyarlaması ve başrolünde Cate Blanchett’in yer alacağı kesinleşen bir Borderlands oyunu sırasını bekliyor.

Şimdilik hakkında çok detay paylaşılmayan projeden yakın zamanda en azından serinin son oyunundan daha güzel haberler almayı bekliyoruz.