animal collective yeni ep sözünü tuttu

animal collective yeni ep sözünü tuttu


bridge to quiet yayında


Geçen sene artık yıllanmış 2009 albümleri şerefine Ballet Slippers isimli bir canlı albüm çıkartan Animal Collective, bugün bütün diskografisini Bandcamp’te yayınladı ve bununla eş zamanlı olarak yakın zamanda hayranlarına verdiği yeni EP sözünü tuttu. Bridge To Quiet isimli EP, Domino Recording etiketiyle raflarda yerini aldı.

EP yalnızca dört parçadan oluşsa bile, parçaların ağır ve yayvan bir havası var. çoğu 7 – 8 dakika bandında olan parçalar tembel enstrümantal girişler ve yavaş build-up’larla dolu. EP ile aynı ismi alan son parça ise 11 dakikaya yaklaşıyor. Synth’lerin yumuşak havasının yanında gitarın sertliğini de duyabildiğimiz çalışma müzikal olarak geniş bir alan kaplıyor.

Hayranlarına yakın zamanda verdiği bir bültenle Bridge To Quiet’ın haberini veren grup, aynı zamanda kataloğunda yaptığı değişiklikleri de burada belirtmişti. 2003 çıkışlı Here Come The Indians’ın adını ABD’yle birlikte bütün dünyayı saran protestoların ardından Arc olarak değiştiren AnCo, 2006 çıkışlı People’ın da kapağını değiştirecek.

Bridge to Quiet’ı hemen aşağıda dinleyebilirsiniz.