metallica’nın karantinada eli boş durmuyor

metallica’nın karantinada eli boş durmuyor


robert trujillo'dan al haberi


Karantina süresince söz verdiği gibi her hafta eski canlı performanslarını yayınlayan Metallica, en son 1999 Bogotá konserini Youtube’a koymuştu. Birkaç hafta önce de grubun bateristi Lars Ulrich, grubun yeni materyaller üzerinde çalıştığı haberini vermişti. Bu hafta ise Robert Trujillo bu güzel haberi doğruladı ve detaylandırdı.

Grubun basçısı Trujillo, grup üyelerinin evlerindeki stüdyoları yenilediğini ve hepsinin kendi alanlarında çalışmaya başladığını belirtti. Haftada bir görüştüklerini ekleyen sanatçı, yeni fikirler geliştirdiklerini ve bunun kendilerini heyecanlandırdığını da söyledi. Metallica’nın şu an sadece bu süreçten keyif almaya odaklandığını ve albüm yayınlamak için aklında spesifik bir tarih olmadığını da belirtelim.

En son 2016’da Hardwired… To Self Destruct uzunçalarını çıkartan grup, bunun ardından artık bir klasik haline gelen uzun bir turneye çıkmıştı. Pandemiyle birlikte turneye ara vermek zorunda kalan Metallica, bu turneden Manchester videosunu Metallica Mondays sırasında paylaşmıştı. Hemen aşağıda göz atabilirsiniz.