romola garai’nin sundance’te beğeni toplayan amulet’i bu yaz ekranlarda

romola garai’nin sundance’te beğeni toplayan amulet’i bu yaz ekranlarda


amulet


Romola Garai, The Hour ve The Crimson Petal and the White gibi yapımlarda aldığı rollerle kamera önünde görmeye alışık olduğumuz bir isim. Ödül törenlerine de aynı şekilde aşinalığı bulunan sanatçının şimdi kamera arkasındaki ilk işiyle de yıldızı parlayacak gibi gözüküyor.

Bu yılın Sundance Festivali’nde gösterilen Amulet isimli yapımıyla korku janrasından yönetmenlik dünyasına giriş yapan Garai, filminde evsiz bir eski askerin yaşlı annesine bakmakta zorluk çeken bir kadına yardım etmesini konu alıyor. Zamanla kadına aşık olmaya başlayan asker, hisleri derinleştikçe evde dönen tuhaf ve paranormal olayların da farkına varmaya başlıyor.

Sundance Film Festivali’nde yaptığı ilk gösterimin ardından büyük beğeni toplayan ve bizce tam A24’le iş birliği yapacak bir isim havası veren Romola Garai’nin Amulet filmi, seçilmiş streaming platformları ve sinemalarda 24 Temmuz’da gösterime girecek. Carla Juri, Alec Secareanu, Imelda Staunton ve Angeliki Papoulia’nın oynadığı yapımın fragmanı hemen aşağıda.