apple tv+’ın yeni dizisi the essex serpent’ın başrolü keira knightley’ye emanet

apple tv+’ın yeni dizisi the essex serpent’ın başrolü keira knightley’ye emanet


yine dönem dizisi


Keira Knightley, streaming yarışının iddialı platformalarından biri haline gelen Apple TV+’ta yayınlanacak, Sarah Perry’nin aynı isimli romanından uyarlanacak dönem dizisi The Essex Serpent‘ın başrolünde yer alacak.

Pride & Prejudice ve The Imitation Game filmleriyle Oscar’a aday gösterilen, Pirates of the Caribbean serisiyle de hayran kitlesini üçe beşe katlayan  Keira Knightley, yavaş yavaş birçok meslektaşı gibi dizi dünyasında daha büyük projelerde yer almaya başlıyor.

The L Word’ün yaratıcılarından olan ve aynı zamanda Empire ve The Handmaid’s Tale gibi dizilerin de yapımcılarından biri olan Ilene Chaiken’in arkasında olacağı dizinin yönetmen koltuğunda 2013 yapımı ilk uzun metrajı The Selfish Giant ile büyük ses getiren, Dark River ile adını geniş kitlelere duyuran Clio Barnard yönetecek. Dizinin senaryosu ise Mrs. Wilson ve Deep Water gibi yapımların senaristi olarak dizi dünyasında tanınan Anna Symon tarafından yazılacak.

Dizinin konusuna gelirsek The Essex Serpent, bizi 1800’lü yılların sonunda İngiltere’nin Essex şehrine götürüyor. Tarih olarak 1893 yılında geçen dizide Keira Knightley, kötü bir evlilikten kurtulmuş Cora karakterini canlandıracak. Yaşadıkları sonucunda Londra’dan Essex’in Aldwinter isimli küçük köyüne taşınan Cora, burada Essex Serpent isimli efsanevi bir yaratığın geri döndüğüne dair hurafeler duymaya başlar. Yarı drama yarı soft fantastik şeklinde ilerleyeceğini tahmin ettiğimiz dizinin henüz yayın tarihi ve oyuncu kadrosunun detayları paylaşılmadı. Beyaz perdede dönem filmleriyle aklımızda yer eden ve bunu aynı şekilde televizyon dünyasına taşıyan Keira Knightley’nin yeni projesinin detaylarını sıkı takipteyiz.