charlie kaufman, bir sonraki projesi için the memory police’i gözüne kestirdi

charlie kaufman, bir sonraki projesi için the memory police’i gözüne kestirdi


hızlı biri


Şu sıralar 4 Eylül’de Netflix’te yayınlanacak I’m Thinking of Ending Things’i bekleyen Charlie Kaufman, bir sonraki projesi için hazırlık yapmaya başladı bile.

Iain Reid‘in 2016 yapımı aynı adlı kitabından uyarlanan ve ülkemizde Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum adıyla Türkçeye de çevrilen psikolojik gerilim türündeki yapım, aile ziyaretine giden genç bir çiftin yaşadıkları yer yer paranormal denebilecek gariplikte ilginç olayları ve kırılgan bir ruha sahip bu iki gencin ani bir güzergah değişikliği sonucunda yapacakları kabus dolu yolculuğu konu alıyor. Başrollerinde Jesse Plemons, Jessie Buckley, Toni Collette, David Thewlis gibi isimleri barındıran film ile gerilim dünyasına ilk adımını atmaya hazırlanan Kaufman, bir sonraki projesi için şimiden çalışmaya başlamış.

Hazırlık aşamasındaki projelerine bir yenisini daha ekleyen Kaufman, Japonya yazar Yōko Ogawa’nın 1994 tarihli romanı The Memory Police‘in film uyarlamasını yönetmesi için kendisine teklifte bulunulduğunu açıkladı. Kaufman’ın katıldığı bir söyleşide paylaştığı bu gelişmeden anladığımız kadarıyla şu an için kesin bir anlaşmaya varılmış değil. Ogawa’nın romanını okuma aşamasında olan Kaufman’ın kitabı beğendiği takdirde filmi yönetmeyi kabul edeceği tahmin ediliyor.

I’m Thinking of Ending Things’te Iain Reid’in romanını ekrana uyarlayan Charlie Kaufman, uyarlamalara yabancı bir isim değil. The Memory Police de Kaufman’ın ilgisini çekebilecek, son derece ilginç bir hikayeye sahip. Devlet kontrolünün neden olduğu dehşete odaklanan bir George Orwell romanı havası taşıyan romanın sinopsisi şöyle:

“İsimsiz bir adam, objeler kaybolmaktadır: Önce şapkalar, sonra kurdeleler, kuşlar, güller… Ada sakinlerinin büyük bölümü bu değişikliklerden habersizdir. Kayıp objeleri hatırlayan bir avuç insan ise, kaybolan şeylerin unutulması için ne gerekiyorsa yapma konusunda kararlı olan, acımasız Hafıza Polisi (Memory Police)’nin korkusuyla yaşar. Genç bir yazar editörünün tehlikede olduğunu keşfedince, onu evinin altında saklamak için bir plan yapar. İkisi geçmişi korumak için yazılara tutunur. The Memory Police, kaybetmenin travması hakkında güçlü ve etkileyici bir roman.”

Bu haberden yeni gelişmeler gelene kadar Kaufman’ı tarih bekleyen filminin fragmanına göz atalım.