venedik bienali’nin “venice vr expanded 2020” seçkisi istanbul’a geliyor

venedik bienali’nin “venice vr expanded 2020” seçkisi istanbul’a geliyor


2-12 eylül


La Biennale di Venezia (Venedik Bienali), 125 yıllık tarihinde ilk kez programını programını malum şartlardan dolayı sanal ortama taşıma zorunda kaldı. Küresel salgın günlerinde fiziksel olarak bir araya gelme zorluklarına yaratıcı bir çözüm geliştirmek isteyen Bienal; çözümü Portland, Amsterdam, Barselona, ​​Berlin, Kopenhag, Cenevre, Hangzhou, Modena, Montreal, Moskova, Paris, Taipei ve Venedik’le birlikte İstanbul’un da parçası olduğu bir dizi sanal etkinlikte buldu.

İzleyicileri 24 ülkeden 44’ün üzerinde sanatçının Sanal Gerçeklik projelerinin dünya prömiyerleriyle buluşturacak Venice VR Expanded 2020, animasyon film yapımcılarından bağımsız yönetmenlere, sanatçı ve oyun tasarımcılarından hikaye anlatıcılarına, yaratıcılığın farklı alanlarından uzmanların işlerini izleyiciyle buluşturacak.

Son yıllarda büyük gelişme kaydeden ve bir sanat formu olarak değerlendirilen sanal gerçeklik (VR), hikaye anlatımının 21. yüzyıl özelliklerine uygun olarak yeni olanakları keşfetmemizi sağlıyor. Sinema zamanı manipüle ederken, sanal gerçeklik de mekanı/uzamı manipüle ederek; deneyimleyen izleyicilere görsel ve işitsel manzaralar aracılığıyla gerçekçi veya sanatsal 360 derecelik bir deneyim sunuyor.

KARMA Lab ve Soho House İstanbul, Raptor Dance Studios, Muse VR, X Topia iş birliği ile hayata geçen etkinlik, 2-12 Eylül tarihleri ​​arasında Soho House İstanbul’da gerçekleşecek. Etkinliğin biletlerini BU ADRES üzerinden alabilirsiniz.