eva green’in başrolünde yer aldığı proxima’dan fragman

eva green’in başrolünde yer aldığı proxima’dan fragman


bilim kurgu + drama


Augustine ve Maryland gibi filmlerin yönetmeni Alice Winocour’un Eva Green’li yeni filmi Proxima’dan taze bir fragman paylaşıldı.

Mars yolculuklarının zeminini oluşturmada katkısı olacak bir uzay görevi için seçilen kadın astronot Sarah Loreau’nun hikayesini takip ettiğimiz filmde Sarah, bir yıl sürecek bu zorlu göreve seçilince, eski eşinden ayrı büyüttüğü küçük kızı ile olan ilişkisi iyiden iyiye sarsılmaya başlıyor. Yumuşak bilim kurgu ve yoğun dramanı birbirine geçtiği film, Prömiyerini geçtiğimiz seneki Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapmıştı. Her şey yolunda gitse, 1 Mayıs’ta vizyona girecek film, beyaz perde yerine VOD sistemiyle seyirciyle buluşacak.

Filmin oyuncu kadrosunda Eva Green’in yanı sıra Matt DillonZélie Boulant-LemesleAleksey FateevLars Eidinger ve Sandra Hüller gibi isimler de yer alıyor. Winocour’ın senaryosunu Jean-Stéphane Bron ile birlikte yazdığı filmin müziklerini ise The RevenantBlack Mirror ve son olarak The Staggering Girl gibi yapımların da soundtrack’lerinde imzası bulunan ikonik Japon besteci Ryuichi Sakamoto üstleniyor.