anatomy of a fall’daki performansıyla ödüllendirilen dört ayaklı dostumuz messi bunu nasıl başardı?

anatomy of a fall’daki performansıyla ödüllendirilen dört ayaklı dostumuz messi bunu nasıl başardı?


iki ay süren eğitimle


Sandra Hüller,Anatomy of a Fall“daki performansıyla Oscar’a aday gösterildi ve filmin kendisi de Cannes’da Altın Palmiye ödülünü kazandı. Bir taraftan da Border Collie türü bir çocuk olan Messi, filmin festivaldeki ilk gösteriminin ardından, annesi (Hüller) cinayetle suçlanan görme engelli bir çocuğun (Milo Machado Graner) hizmet köpeği Snoop rolündeki performansıyla Palm Dog ödülünü alarak kuyruğunu hızlı hızlı salladı. Messi bunu nasıl başardı?

 

Snoop, annesinin savunmasında önemli bir rol oynuyor. Sahibi Laura Martin Contini’ye göre Snoop’un en büyük zevki basit: topuyla oynamak. “Top onun kutsal kâsesi” diyor Contini.

 

Messi ölü taklidi yapmayı zaten biliyordu, yönetmen Justine Triet ve ekibinin köpek aktörlerinden istediği bir beceri de buydu. Contini, “Başından beri üzerinde çalışmamız gereken şey, onu nasıl taşıyabileceğimiz ve bu hareketsizlik oyununda nasıl kalabileceğiydi” diyor. “Bu, her gün çalışarak zaman içinde geliştirdiğimiz bir şeydi. Her şey yatakta başladı ve bu köpeğin hareketsiz kalırken ne kadar rahatsızlığa dayanabileceğiydi.”

 

Bir sinema köpeği olan Messi kameralara alışkın ama sahibi onu çığlıklara ve odalara koşan insanlara dayanacak şekilde eğitmiş. Messi’nin rolüne hazırlanırken görme engelli çocuklar için hizmet köpeği eğitimiyle ilgili çok sayıda video izleyen Contini, “Hazırlıkların çoğu iki ay öncesinden başladı ve çok yoğundu” diye hatırlıyor. 

 

Dört bacaklı aktörün iki bacaklı rol arkadaşıyla bağ kurmak için de bolca zamanı oldu. “Messi’yle çekimlerden aylar önce birkaç kez tanıştım,” diyor Graner. “İkimiz de ayrı ayrı pratik yaptık ve şunu söylemeliyim ki uyuşukluğu çok iyi taklit edebiliyordu.”

 

Kritik bir sahnede, Snoop uyuşturulduktan sonra dili dışarı sarkmış bir halde felç geçiriyor. Contini, çok sevdiği topuyla oynadığı bir seanstan sonra dilinin o şekilde göründüğünü fark etmiş ve bu sahne için mükemmel olacağını hemen anlamış. 

 

Contini şöyle diyor: “Onun bundan sonra sürekli ölmesi gereken rollerde rol almasından biraz korkuyorum. Bu tür rol teklifleri gelmeye başladı.”