joaquin phoenix, ridley scott’ın yeni filminde napolyon’u canlandıracak

joaquin phoenix, ridley scott’ın yeni filminde napolyon’u canlandıracak


kitbag


Şu sıralar ilk iki bölümünü yönettiği ve aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği bilim kurgu dizisi Raised by Wolves ile adından çok da ihtiyacı varmış gibi övgü dolu sözlerle bahsedilen Ridley Scott, pandemi dinlemiyor. Veteran yönetmen bir sonraki projesini zaman kaybetmeden duyurdu.

Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck gibi isimleri bir araya getirdiği yeni filmi The Last Duel’ın çekimlerinini bu hafta tamamlayan Scott, isminin Kitbag olduğunu öğrendiğimiz yeni projesi için Joaquin Phoenix’le buluşuyor. Son yılların şüphesiz en popüler isimlerinden biri olan Phoenix, Kitbag’de Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart’a hayat verecek.

Ridley Scott imzalı bir başka yapım olan All the Money in the World filminin senaristi David Scarpa’nın senaryosunu üstleneceği film, Napolyon’un kökenlerine, imparatorluğa uzanan hızlı yükselişine ve tek gerçek aşkı olan Josephine ile olan çalkantılı ilişkisini anlatacak. Aynı zamanda Napolyon’un askeri dehasını, sonu gelmeyen hırsını ve meşhur savaşlarına da bol bol yer verecek.

Kitbag’den önce Lady Gaga, Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver ve Jared Leto gibi isimlerle el sıkıştığı Gucci filminin yönetmen koltuğuna oturacak Scott, yeni projesinin çekimlerinin ne zaman başlayacağına dair bir açıklama yapmadı. Tahminimizce 2022’nin ilk yarısında vizyona girecek filmden bakalım yakın zamanda yeni haberler duyacak mıyız?