anne karnındaki bebek luca’nın albümünden ilk tekliyi dinliyoruz

anne karnındaki bebek luca’nın albümünden ilk tekliyi dinliyoruz


sounds of the unborn


Gün geçmiyor ki müzik dünyasına ilginç bir gelişme yaşanmasın. Bugünün ilginç haberi ise doğmamış bir bebeğin anne karnında kaydettiği bir albüm ve o albümden paylaşılan ilk şarkı üzerine.

Habere konu olan bebeğimizi adı Luca Yupanqui. Kendisi Psychic Ills grubundan tanıdığımız Elizabeth Hart ve Lee “Scratch” Perry ile yaptığı kayıtlardan tanıdığımız Iván Diaz Mathé’nin yakın zamanda doğacak çocuğu. Yupanqui’nin ilk albümü, rahim içi hareketlerini sese çeviren biosonic MIDI teknolojisini kullanarak kaydedilmiş. MIDI cihazın Hart’ın midesine bağlanması ve annenin beş saatlik meditasyon süreci boyunca Yupanqui tarafından yaratılan titreşimlerden elde edilen beş saatlik kaydın Mathé’nin synthesizer’ları tarafından ses formatına dönüştürülen albümün bir de teklisi var.

Doğmamış bir bebeğin nasıl bir müzik besteleyebileceği hakkında hiçbir fikriniz yoksa, 2 Nisan’da sevdiğimiz plak şirketlerinden Sacred Bones etiketiyle yayınlanacak Sounds of the Unborn isimli albümün “V4.3 pt. 2 ” isimli teklisi hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.