hbo max, j.j. abrams’tan bir “constantine” dizisi sipariş etti

hbo max, j.j. abrams’tan bir “constantine” dizisi sipariş etti


riz ahmed?


Popüler kültürün en popüler isimlerinden biri olan Keanu Reeves’in 2005 yılında başrolünü yer aldığı filmle beyaz perdede izleme fırsatı yakaladığımız Constantine, HBO Max ile televizyona uyarlanacak. Disney ve Marvel’ın yaptığı atılımı kendi evreni ve karakterleri için yapmaya çalışan DC, J.J. Abrams’ı kadroya katarak bu konuda ne kadar ciddi olduğunu gösterdi.

Lost, Fringe, Revulotion, Star Trek ve Star Wars’un final üçlemesiyle ile tanınan Abrams, 2019 yılında Warner Media ile 250 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Devamı merakla beklenen anlaşmayla ilgili ilk haberler geçen yıl geldi ve yönetmenin Justice League Dark, Duster ve The Shining spin-off‘u Overlook isimli üç yeni canlı aksiyon dizisi yapacağı duyurulmuştu. Bugün öğreniyoruz ki bu yapımların arasına bir de Constantine eklendi.

Televizyon basınında konuşulan dedikodulara göre proje çoktan başlamış ve J.J. Abrams da ekibiyle birlikte dizi için kafa yormaya başlamış. Warner Bros. ve J.J. Abrams’ın kurucusu olduğu yapım şirketi Bad Robot’un geliştireceği dizinin daha önce duyurulan Justice League Dark’a bağlanacağı konuşulan dedikodu başlıkları arasında. Bu dedikoduların en büyüğü ise John Constantine rolünü kimin canlandıracağıyla ilgili.

Waner Bros.’un John Constantine rolünü canlandırması için genç siyahi bir aktör istediği konuşulurken bu ismin Riz Ahmed üzerinde yoğunlaştığı konuşuluyor. Dizinin orijinalini oluşturan çizgi romanlarda beyaz tenli ve sarışın bir karakter olarak tasvir edilen John Constantine’i beyaz perdede Keanu Reeves canlandırmıştı. Dizi versiyonunda ise orijinaline sadık kalarak Matt Ryan’ın canlandırdığı karakteri ise yine başka bir tarzda karakterle izleme ihtimali, şimdiden hayranları huzursuz etmişe benziyor.

Arkasında J.J. Abrams olduğu için dikkatle izleyeceğimiz yapım, umarız uyarlamanın hakkını verecek bir şekilde izleyiciyle buluşur.