radiohead, foo fighters, lcd soundsystem hayırlı bir iş için bir arada

radiohead, foo fighters, lcd soundsystem hayırlı bir iş için bir arada


şık hareket


Geçtiğimiz yıl yaşanılan olağanüstü durum nedeniyle sanatını icra edemeyen dünya çapındaki müzisyenlere destek en sevdiğimiz sanatçılardan geliyor. Olumsuz şartlardan etkilenen müzik çalışanlarına yardım sağlayan Crew Nation’a bağış toplamak için Foo Fighters, Radiohead’in emektar sanat yönetmeni Stanley Donwood, LCD Soundsystem, Phoebe Bridgers ve daha birçok sanatçı, kendi tasarladıkları bisikletleri açık arttırmada satışa sunacak.

İkonik Brompton bisikletlerine kendi özel dokunuşlarını ekleyen diğer sanatçılar arasında Khruangbin, Nathan East, Dinosaur Jr, Oh Wonder, Underworld, Enrique Iglesias, Neko Case ve plak şirketi Sub Pop yer alıyor. Türünün tek örneği olan bu katlanabilir bisikletlerden elde edilen gelir, pandemi sırasında konserlerin tamamen duraklamasından etkilenen müzik ekiplerini destelemek için Live Nation tarafından başlatılan küresel yardım fonu CrewNation’a bağışlanacak.

Katlanılabilir bisikletlerin çoğu, müzisyenlerin yaratıcı yeteneklerinin sonucunda ortaya çıkıyor. Radiohead bisikleti ise, grubun albüm kapakları ve görsel dünyasında imzasını taşıyan Stanley Donwood tarafından yaratıldı. Sanat eserlerine güçlü bir bakış açısına sahip Donwood, grubun ayı logosunu bisiklete yerleştirmeyi de unutmuyor. Farkındalık yaratmak için Brompton bisikleti tasarlamaktan oldukça memnun olduğunu paylaşan Donwood’un hislerine ortak olduğunu Ed O’Brien, “Ekibimizi ve Brompton bisikletlerini seviyoruz” sözleriyle görüp arttırıyor.

Açık arttırma 28 Mayıs’ta başlayıp 12 Haziran’a kadar sürecek. Brompton etkinliği duyurmak için başladığı güne kadar her bisiklet tasarımının çevirimiçi olarak buradan kurcalanmasına olanak tanıyor. Şimdiye kadar yayınlanan Radiohead, Oh Wonder, Rise Against ve Dinosaur Jr. bisiklet tasarımlarının görsellerini sizin için aşağıya bırakıyoruz.