steven spielberg’ün west side story’sinin fragmanı yayında

steven spielberg’ün west side story’sinin fragmanı yayında


10 aralık'ta geliyor


Steven Spielberg’ün yönetmen koltuğunda oturduğu ve nihayet kavuşmamıza az kaldığı West Side Story’nin yeniden çevriminin, merakımızı biraz da olsun giderecek fragmanı paylaşıldı.

Başrollerinin Ansel Elgort ve Rachel Zegler’e emanet olduğu yeni West Side Story’de Tony ve Maria’nın eskimeyen aşkının hikayesi, retro kıyafetler ve birbirlerine sımsıkı bağlı arkadaşların yardımıyla tekrar anlatılıyor. 1961 yılında beyaz perdeye aktarıldıktan sonra anında bir klasiğe dönüşen West Side Story’nin uyarlamasının, filmin hayranlarından tam not almasını sağlamak için bu iki başrole uygun oyuncunun seçim süresi neredeyse bir yıl sürmüştü.

Bu yeniden çevirimde Spielberg’e Elgort ve Zegler’in dışında birçok yeni isim eşlik ediyor; Jet’lerde Ezra Menas, Ben Cook, Sean Harrison Jones, Mike Faist, Patrick Higgins karşımıza çıkacakken, Shark’larda David Alvarez, Julius Anthony Rubio, Ricardo Zayas, Josh Andrés Rivera, Sebastian Serra, Carlos Sánchez Falú gibi taze isimler göreceğiz. Filmde ayrıca Ariana DeBose, Ana Isabelle, Corey Stoll, Brian d’Arcy, Curtiss Cook ve orijinal filmden Rita Moreno yeni rolüyle filmde yer alıyor.

Spielberg’ün West Side Story’si, Munich ve Lincoln filmleriyle Oscar adaylığı elde etmiş Tony Kushner’in kaleminden çıkıyor. Yeni müzikalin müzikleri Gustavo Dudamel, David Newman, Matt Sullivan, Tony ödüllü Jeanine Tesori gibi bir ekibe emanetken, Tony ödüllü Justin Peck yeni müzikalın koreografisinden sorumlu.

Jerome Robbins ve Robert Wise ikilisinin 1961 yılındaki başyapıtıyla, Spielberg’in başyapıt olmaya aday, 10 Aralık’ta izleyebileceğimiz filminin karşılaştırmasını o tarihe kadar şimdilik aşağıdaki fragmanlarla yapabilirsiniz.