david lynch ve cheetos aşkı

david lynch ve cheetos aşkı


fabelmans'ta oynama sebebi buymuş


Bazen bir alıntıya denk gelir ve bunun gerçek olamayacağını düşünürsünüz. Kaynağı kontrol eder, Zaytung olmadığından emin olursunuz. O kadar şaşırtıcı bir şey bulmuşsunuzdur ki bunu dünyayla paylaşmak zorunda hissedersiniz. David Lynch‘in, Steven Spielberg‘in ödüllü filmi “The Fabelmans“ta neden küçük bir rol üstlenmek istediğine dair bir alıntıyı okumamızdan sonra yaşanan olaylar tam da bu şekilde gelişti.

 

Empire‘a konuşan David Lynch’e The Fabelmans’ta rol almasına neden olan durum soruldu. Filmde Lynch, efsanevi yönetmen John Ford’u canlandırıyor. Görünce “Gönderme var.” şekli bağırmak istemiştik. Peki ama Lynch genellikle bu tür cameo rollere hayır derken neden filmde oynamayı kabul etti? Biraz Cheetos için olduğuna inanır mıydınız? Doğru okudunuz.

 

Lynch, “İlk başta bunu yapmak istemedim,” dedi. “Bunun nedeni, konu oyunculuk olduğunda, Harrison Ford ve George Clooney gibilerin önünü açmak isteyerek, bilerek uzak durmaya çalıştım.” 

 

The Fabelmans’taki rolü kabul etmek için en önemli şartının ne olduğu sorulduğunda Lynch bize yılın sözünü söylüyor. 

 

Cheetos teklif ettiler, birincisi, onları çok severim,” dedi. “Her fırsatta alıyorum. Ama tam olarak sağlıklı gıda olmadıklarını biliyorum. Bu yüzden evden çıktığımda denk geldiğimde anca… Ama dürüst olmak gerekirse çok sık almıyorum. Alırsam da büyük bir paket istiyorum. Çünkü bir kez başladığınızda… yavaşlayıp gerçekten durabilmeniz için çok fazla iradeye sahip olmanız gerekir. İnanılmaz bir lezzet.”

 

Geçtiğimiz aylarda bir başka ikonik yönetmen John Carpenter’ın bütün gün sadece video oyunları oynamak istediğini yazmıştık. Lynch ve Carpenter, nesiller boyu yönetmenleri ve hikaye anlatıcılarını etkilemiş sinemacılar. Ağızlarını açtıklarında bir şey öğrenmek için kitleniyoruz. Onlarsa bazen sadece kendileri olmak istiyorlar. 

 

Kendiniz olduğunuz için teşekkürler, Bay David Lynch.