lin-manuel miranda imzalı “tick, tick… boom!”dan ilk fragman

lin-manuel miranda imzalı “tick, tick… boom!”dan ilk fragman


based on a true story...


Pulitzer ödüllü Hamilton müzikalinin arkasındaki isim olan Lin-Manuel Miranda’nın ilk uzun metrajlı filmi tick, tick… Boom!’dan ilk fragman paylaşıldı. Moana filmi için hazırladığı “How Far I’ll Go” şarkısıyla 2017 yılında En İyi Şarkı Oscar’ı kategorisinde aday olan, bir yandan da onca yeteneğinin arasında oyunculuk tarafını da geliştiren Miranda’ya ilk uzun metrajlı filminde Andrew Garfield eşlik ediyor.

Jonathan Larson’un Rent oyunundan esinlenen filmin senaryosu, Dear Evan Hansen müzikalinin de senaristi olan Steven Levenson imzasını taşıyor. Levenson’ın aynı zamanda yapımcılığını üstlendiği filmde Andrew Garfield’a Bradley Whitford, Vanessa Hudgens, Alexandra Shipp, Judith Light gibi isimler eşlik ediyor.

Filmin konusuna dönecek olursak tick, tick… Boom’un baş karakteri Jon, New York’ta garsonluk yaparken aynı zamanda kendisini ünlü yapacağına inandığı Suberbia isimli bir müzikal üzerinde çalışıyordur. Bir yandan kendi hayatını Jon’un kariyeri için erteleyen Susan’ın baskısıyla boğuşan Jon, diğer yandan da iyi bir iş bulan en yakın arkadaşının taşınma sürecinin getirdiği duygu yoğunluğuyla boğuşmaktadır. 30. yaş gününe yaklaşırken hayatında ya da kafasında bir şeylerin değiştini fark etmeye başlayan Jon için işler pek de istediği gibi gitmemeye başlamaktadır.

Filmin esin kaynağı olan Rent, 1996 yılında drama dalında Pulitzer ödülü kazanmış ve 12 yıl boyunca Broadway’in en prestijli  salonlarından Great White Way’de sahnelenmişti. Jonathan Larson‘ın hayatından izler de taşıyan biyografik bir eser, sanatçının ölümünün 25. yıl dönümünde izleyiciyle buluşacak. Netflix üzerinden yayınlanacak filmin henüz bir vizyon tarihi bulunmuyor. Andrew Garfield’ın performansıyla dikkatleri üzerine çektiği tick, tick… Boom!’un fragmanı hemen aşağıda.