mia hansen løve’ın ilk ingilizce filminden fragman geldi

mia hansen løve’ın ilk ingilizce filminden fragman geldi


bergman island


L’Avenir ve Maya gibi filmleriyle severek takip ettiğimiz, 74. Cannes Film Festivali’nin toplamda 24 filmin bulunduğu Ana Yarışma bölümünde yer verilen 4 kadın yönetmenden biri olan Mia Hansen-Løve imzasını taşıyan Bergman Island’dan bir fragman yayınlandı.

İlk duyurulan Greta Gerwig, Mia Wasikowska ve John Turturro’lu kadrosuyla ilgimizi cezbeden Bergman Island, daha sonra başrolde yaşanan Greta Gerwig – Vicky Krieps ve John Turturo – Tim Roth değişikliğiyle son halini almıştı.

Ingmar Bergman’ın aynı lokasyondaki evinde çektiği belgesel üçlemesinden ilhamını alan film, film yapıcısı bir çiftin yeni filmleri için ayrı ayrı senaryolarını yazmak üzere ABD’deki evlerinden kalkıp Ingmar Bergman’a iham veren adaya çıktığı ruhani yolculuğa odaklanıyor. Yaz mevsimiyle birlikte senaryolar da ilerledikçe, adanın vahşi tabiatında gerçek ve kurgu arasındaki çizgi bulanıklaşmaya baladığına şahit olan çiftimiz, bu durumun yansımasını ilişkilerinde de hissetmeye başlar.

Ödül sezonunda yer alarak kalitesini zaten belli eden ve yer yer Bergman filmini andıran karelerle kafamızın içinde flashback’ler yaşatan Bergman Island’ın fragmanı hemen aşağıda.