damon albarn’ın solo albümünden yeni bir tekli var

damon albarn’ın solo albümünden yeni bir tekli var


the tower of montevideo


Geçtiğimiz aylarda ikinci solo albümünün tamamlandığını duyuran Gorillaz’ın esas adamı Damon Albarn, The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows ismini verdiği albümden The Tower of Montevideo adında bir tekli daha yayınladı.

Daha önce Polaris, Particles, Royal Morning Blue ve albümle aynı adı taşıyan The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows ile beraber dört tekli dinleme şansı bulduğumuz yeni Damon Albarn albümüne bugün gelen yeni tekliyle daha da yakınlaşıyoruz. Başlangıçta İzlanda manzaralarından ilham alan enstrümantal bir eser olarak tasarlanan The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows, zaman içinde ismini John Clare’ın Love and Memory şiirinden alan; kırılganlık, kayıp ve yeniden doğuş temalarını işleyen bir albüme dönüşmüş.

Damon Albarn’ın Transagressive etiketiyle yayınlanacak yeni albümü The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows, 12 Kasım tarihinde dinlemeye açılacak. Albümün Huldufólk adında gizli bir şarkıyı da içeren Limited Edition versiyonu da aynı gün satışa çıkacak. Albarn’ın yeni teklisi The Tower of Montevideo’yu canlı performans videosu ile birlikte aşağı iliştirdik bile.