denis villeneuve “en az üç dune filmi” istiyor

denis villeneuve “en az üç dune filmi” istiyor


villeneuve is the mind-killer


Son zamanlarda Dune’dan başka konuşacak neyimiz var? Tabii ki Dune devam filmi… Denis Villeneuve de bu konuda heyecanlandıran açıklamalar yapmaya devam ediyor. Entertainment Weekly’e konuşan Villeneuve, “İki film yetmez, üç olsun.” diyor.

Açılış haftasında HBO Max’te de gösterime girmesine rağmen gişede 220 milyon dolar gibi bir hasılat elde eden Dune’un devam filmi Dune: Part Two, biz kesin gözüyle baksak da birkaç gün önce resmi olarak filmin yapımcıları ve dağıtıcıları Warner Bros. ve Legendary tarafından duyurulmuştu. Dune: Part One’da Frank Herbert imzalı Dune serisinin ilk kitabının ilk yarısını izlemiştik. Dune: Part Two ile ilk kitap tamamlanmış olacak. Denis Villeneuve ise hikayeyi serinin ikinci kitabı Dune Mesihi ile devam ettirmek istiyor. Villeneuve, devam filmleriyle ilgili şu sözleri söylemiş: “Dune’u kafamda üç film olarak canlandırmıştım hep. Bir marka oluşturmak niyetinde değilim tabii ki ama Dune’dan bahsediyoruz ve Dune devasa bir hikayeye sahip. Bu hikayenin hakkını vermek için bence en az üç film gerekir. Paul Atreides karakterini bütün detaylarıyla ekrana getirmek güzel olurdu.”

Dune serisinin okuyucuları devam romanlarında hikayenin ne tür yerlere ilerlediğini biliyordur. Bilmeyenler için, hikaye bambaşka yerlere evriliyor. Villeneuve de bunun farkında ve “Herbert’ın yazdığı altı kitap, devam ettikçe daha da psikedelikleşiyor. O yüzden bu kitaplardan bazıları sinemaya nasıl uyarlanır, bilemiyorum. Ama her şey zamanla. Dune: Part Two’yu ve Dune Mesihi’ni uyarlama şansını elde edersem ne mutlu bana.” sözleriyle Dune Mesihi uyarlansa bile kalan dört kitap için çok hevesli olmamamız gerektiğinin altını çiziyor.

Dune‘un ikinci filmi Dune: Part Two, 20 Ekim 2023‘te vizyona girecek. Uzun lafın kısası, şimdiden bir efsane olma yolunda ilerleyen Dune’u önümüzdeki yıllarda da daha çok konuşacağız gibi görünüyor.

E.N.: Dune 1, Bugune 2 mizahından sonra Yarune 3 minvalinde şakalara hazır değiliz. Yapmayın.