robert eggers’ın viking intikam hikayesi the northman’in vizyon tarihi değişti

robert eggers’ın viking intikam hikayesi the northman’in vizyon tarihi değişti


iki haftacık daha bekleriz


İlk iki uzun metrajı The VVitch: A New-England Folktale ve The Lighthouse ile korku sinemasına alışık olmadığımız bir boyut kazandıran Robert Eggers’ın yıldızlarla dolu yeni filmi The Northman’in vizyon tarihi iki hafta ertelendi.

https://theplaylist.net/wp-content/uploads/2019/10/Robert-Eggers-Northman-Cast.jpeg

Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe, Ralph Ineson ve Claes Bang’in yer aldığı oyuncu kadrosuyla hali hazırda ağzımızı açık bırakan The Northman filminde son olarak yıllar önce sinema ile yollarını ayıran, İzlanda müziğinin baş tacı Björk’ün de yer alacağı duyurulmuştu. Kadrosuyla heyecanımızı artıran filmin vizyon tarihi başta 8 Nisan 2022 olarak belirlenmişti. Bugün gelen bir duyuruyla filmin vizyon tarihi 22 Nisan 2022 olarak güncellendi.

https://images.ctfassets.net/u0haasspfa6q/uTQkTmkjK6UvZZadKZdum/0c9cb4a4d2d1982e079fb10df0b57e1f/_E6Q2170

Eggers’ın senaryosunu İzlandalı şair ve yazar Sjón ile birlikte kaleme aldığı film, İskandinav efsanelerindeki Prens Amleth’in hikayesinden uyarlanıyor. William Shakespeare’in Hamlet oyununun esin kaynağı olan Prens Amleth efsanesi, babasını öldüren, annesini ise kaçıran amcasından intikam almak isteyen bir Danimarka prensinin hikayesini anlatıyor.

The Northman’den yakın zamanda artık bir fragman ya da birkaç görsel görmeyi umarak 22 Nisan’ı takvimlere kazıdık.