hideo kojima yine alengirli işler peşinde

hideo kojima yine alengirli işler peşinde


kojima bey n'apıyorsunuz?


Metal Gear serisi ve son oyunu Death Stranding ile oyun dünyasında eşi benzeri bulunmaz işlere imza atan Hideo Kojima, Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımla yine bir işler peşinde olduğunu duyurdu.

Kojima, geçtiğimiz yıllarda büyük katkılarda bulunduğu Japon oyun yapımcısı ve dağıtımcısı Konami ile buruk bir şekilde yollarını ayırarak kendi oyun şirketi Kojima Productions’ı kurmuştu. Şirketin ilk meyvesi Death Stranding ise 2019 yılında oyun dünyasıyla buluşmuş ve hem eleştirmenlerden hem de oyunculardan olumlu notlar almıştı. Death Stranding’in yakaladığı başarının ardından şirketini daha da büyüten Kojima, geçtiğimiz günlerde Kojima Productions’ın farklı kulvarlara da el atacağını duyurmuş ve sinema, televizyon ve müzik yapımlarına doğru bir genişlemeye gideceğinin açıklamasını yapmıştı. Kojima’nın paylaştığı tweet’in bu duyuruyla alakalı olması muhtemel.

“Taslağı ve senaryoyu tekrar gözden geçiriyordum.” açıklamasının yer aldığı paylaşımda Kojima’nın yeni bir proje üzerinde çalıştığı fazlasıyla belli oluyor. Paylaşımdaki fotoğrafın bulanık kısmında stüdyoda tam olarak ne yaptıkları belli olmayan birkaç kişi bulunuyor. Kojima takipçilerinden bazıları bu karede görünen kişilerden birinin Norman Reedus ya da Mads Mikkelsen olabileceğini düşünüyor. Kojima’nın sinemaya olan sevgisini ve film çekme hevesini kendisini azıcık tanıyan herkes biliyor. Zaten bu sevgisini ve hevesini son oyunu Death Stranding’de Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley ve Lindsay Wagner gibi oyuncuların yanı sıra Guillermo del Toro ve Nicolas Winding Refn gibi film yapımcılarının karakter modellerine ve aşırı uzun sinematik ara sahnelere yer vererek kanıtlamıştı.

Henüz kesin tahminler yürütmek zor tabii. Paylaşılan kare, Kojima’nın el attığı bir film projesinin stüdyo çekiminden de geliyor olabilir, yeni bir oyunun karakter modelleme çalışmalarından da… Yakında çıkar kokusu diyerek Kojima’nın ensesine yapışıyor ve beklemeye koyuluyoruz.