radiohead sanal sergisi kid a mnesia exhibition, 18 kasım’da yayınlanacak

radiohead sanal sergisi kid a mnesia exhibition, 18 kasım’da yayınlanacak


kid a mnesia evrenine sanal yolculuk


Geçtiğimiz hafta Kid A ve Amnesiac albümlerinin 20. yıla özel birleşimi niteliğindeki KID A MNESIA’yı yayınlayan Radiohead, albümün eşlikçisi olan KID A MNESIA Exhibition adındaki sanal serginin 18 Kasım’da yayınlanacağını duyurdu.

Nigel Godrich’in ses tasarımlarından ve Thom Yorke & Stanley Donwood ikilisinin orijinal çizimlerinden yaratılan karmaşık bir dijital/analog evren.” şeklinde tanıtılan sanal sergi, başta Londra’da gerçekleştirilmesi planlanan bir sergi olarak düşünülse de pandemiden dolayı bu fikirden vazgeçilmiş. Yorke, Donwood ve Godrich üçlüsü, bu sergiyi set tasarımcısı Christine Jones’un, yapımcı Matthew Davis’in, [NameTheMachine] ve Arbitrarily Good Productions isimlerindeki oyun geliştiricisi stüdyoların ve Epic Games’in katkılarıyla sanal dünyaya taşımak istemiş.

KID A MNESIA evrenine sanal bir yolculuk yapacağımız KID A MNESIA Exhibition, 18 Kasım tarihinde Mac, PC ve PlayStation 5 platformları için Epic Games üzerinden ücretsiz olarak yayınlanacak. Serginin neye benzediğini merak edenleri aşağıdaki videoya alalım.