spiritualized, yeni albümüyle ilaç gibi geliyor

spiritualized, yeni albümüyle ilaç gibi geliyor


everything was beautiful


Space rock türünün roket gibi grubu Spiritualized, 2018 yılında yayınladığı son albümü And Nothing Hurt’ün ardından yeni albümüyle tekrar karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Grubun yeni albümü Everything Was Beautiful, bir tekli ve müzik videosu eşliğinde duyuruldu.

Grubun astronotu Jason Pierce aka J Spaceman, yeni Spiritualized albümü Everything Was Beautiful’ın kayıtları için 11 farklı stüdyoda gezinmiş ve kayıtlarda farklı farklı birçok enstrüman kullanmış. Bu enstrümanları çalması için de uğradığı stüdyolara kendi kızı Poppy ile beraber yakın çevresindeki insanları ve arkadaşlarını davet etmiş. Everything Was Beautiful’da bir önceki Spiritualized albümü And Nothing Hurt ile bir bağlantı arasak bulacağımıza inanıyoruz. Zira, iki albümün ismini birleştirdiğimiz zaman Kurt Vonnegut‘ın 1969 yılında yayımlanan, dilimize Mezbaha 5 adıyla aktarılan Slaughterhouse 5 romanından bir alıntı çıkıyor: Everything Was Beautiful and Nothing Hurt.

Albümün yayınlanan ilk teklisi ise 2014 yılında demo olarak dinleme şansı bulduğumuz Always Together With You’dan başkası değil. Albüme ilk sıradan giriş yapan Always Together With You’nun müzik videosunun yönetmenliğini de Jason Pierce üstleniyor.

Spiritualized’ın yeni albümü Everything Was Beautiful, Bella Union etiketiyle 25 Şubat tarihinde dinlemeye açılacak. Çiçek gibi ilk tekli Always Together With You, müzik videosuyla beraber hemen aşağıda.

Everything Was Beautiful:

01 “Always Together With You”
02 “Best Thing You Never Had (The D Song)”
03 “Let It Bleed (For Iggy)”
04 “Crazy”
05 “The Mainline Song”
06 “The A Song (Laid In Your Arms)”
07 “I’m Coming Home Again”