alengirli işlerin adamı burial yeni kısa çalarını duyurdu

alengirli işlerin adamı burial yeni kısa çalarını duyurdu


antidawn


Elektronik müzik piyasasının en ilginç karakterlerinden biri olan Burial, bir kısa çalar sürprizi ile tekrar konu başlığımız oluyor.

Geçtiğimiz sene Four Tet ve Thom Yorke ikilisiyle ikinci buluşması çift taraflı Her Revolution / His Rope teklisini, bu sene ise Blackdown eşliğinde yayınladığı Shock Power of Love EP’nin üstüne bir de Chemz ve Dolphinz isimlerinde iki tekli yollayarak hiç olmadığı kadar aktif olan Burial için öncelikle bir nazar duası okuyalım ya da tahtaya vuralım.

Kısa çaların detaylarına geçecek olursak… Beşi bir yerde değerinde beş şarkıya yer verecek yeni Burial kısa çaları Antidawn adını taşıyor. Burial’ın baba ocağı Hyperdub’tan yayınlanacak Antidawn, 6 Ocak’ta dijital platformlarda, 28 Ocak’ta ise CD ve plak haliyle fiziksel formatlarda yayınlanacak. Hyperdub’ın kısa çalar hakkında yayınladığı tanıtım metni de en az Burial kadar ilginç: “Antidawn, yerinden oynatılmış, yamalı şarkı sözleriyle esrarengiz, açık-dünya bir oyun alanı ambiyansı arasında bir yerleri keşfe çıkıyor.”

“Bu tanımdan ne anladınız?” diye soracak olursanız… Biz bir şey anlamadık. O yüzden 6 Ocak’ta bizzat anlatması için Burial beyi bekliyoruz.

PS: Kaliforniyum’dan bile daha nadir olan şeyler listesinde başı çeken Burial fotoğraflarına bir yenisi daha eklendi:

Antidawn EP:

01 Strange Neighbourhood
02 Antidawn
03 Shadow Paradise
04 New Love
05 Upstairs Flat