denis villeneuve’den arthur c. clarke uyarlaması yolda

denis villeneuve’den arthur c. clarke uyarlaması yolda


rendezvous with rama


Hatırlayanlar vardır belki, yıllar önce David Fincher’ın Morgan Freeman’la beraber bir Arthur C. Clarke romanını beyaz perdeye uyarlayacağı konuşuluyordu. Rendezvous with Rama isimli işbu proje, bir türlü gerçekleşememiş ve seneler içinde unutulup gitmişti. Bugün ise Rendezvous with Rama’yı tekrar hatırlatan güzel bir haber geldi. Üstelik işin içinde Denis Villeneuve de var.

Rendezvous with Rama, Stanley Kubrick uyarlaması 2001: A Space Odyssey’in de yazarı usta bilim kurgucu Arthur C. Clarke’ın 1973’te yayımlanan, Hugo ve Nebula da dahil edebiyat dünyasında birçok prestijli ödüle layık görülen aynı isimli romanından beyaz perdeye aktarılacak. 2130 yılında geçen Rendezvous with Rama’nın olay örgüsü ise şu şekilde gelişiyor: 50’ye 20 kilometre ebatlarında silindirik bir uzaylı gemisinin beklenmedik bir anda güneş sistemine girmesinin ardından bir grup kaşif, bu devasa geminin gizemini çözmeye çalışıyor.

Henüz çok erken aşamada olduğu için Rendezvous with Rama ile ilgili bilgilerimiz sınırlı. Gelen bilgiler arasında şimdilik sadece filmin Denis Villeneuve yönetmenliğinde çekileceği ve Villeneuve’ün Blade Runner 2049 ile haşır neşir olduğu Alcon Entertainment isimli yapım şirketinin prodüksiyonunu üstlendiği yer alıyor. Yıllar önce filmi beyaz perdeye taşımaya çalışan Morgan Freeman da filmin yapımına katkıda bulunacak.

Hem pandemi, hem de vizyona girdiği gün HBO Max’te yayınlanmasına rağmen 400 milyon dolar gibi gayet iyi bir gişe başarısı yakalayan Dune’un devam filmi Dune: Part Two’nun çekimleri önümüzdeki yaz başlayacak. Villeneuve, sıradaki büyük bütçeli işlerinden biri olacak Rendezvous with Rama’yı muhtemelen Dune’dan sonra diğer projelerinin arasında bir yerlere sıkıştıracak.