fallout dizi uyarlamasından yeni gelişmeler var

fallout dizi uyarlamasından yeni gelişmeler var


westworld’ün yaratıcılarından


HBO’nun The Last of Us uyarlaması bir taraftan, Paramount+’ın Halo’su diğer taraftan, Cate Blanchett’li Borderlands öbür taraftan derken son birkaç sene içinde televizyon dünyası adına hiç karşılaşmadığımız kadar oyun uyarlaması haberiyle karşılaştık. Diğer bir heyecan verici oyun uyarlaması haberi ise 2020 yılı içerisinde Amazon cephesinden gelmişti: Fallout. Yapımına sene içinde başlanacak uyarlamadan yeni haberler geldi.

Oyunun yapımcısı ünlü oyun firması Bethesda’nın da katkıda bulunacağı dizi uyarlamasının başında Westworld’ün yapımcıları Jonathan Nolan ve Lisa Joy’un yer alacağını öğrenmiştik. Bu ikili aynı zamanda dizinin yapımcılığını da üstelenecek. Hatta Jonathan Nolan bununla da kalmayıp dizinin ilk bölümünde yönetmen koltuğuna oturacak. Tomb Raider ve Captain Marvel gibi filmlerin senaryosuna katkıda bulunan Geneva Robertson-Dworet ve Silicon Valley, Portlandia ve The Office gibi dizilerin bazı bölümlerinde senarist olarak çalışan Graham Wagner ikilisi ise Fallout uyarlamasında showrunner olarak görev alacaklar.

Oyun serisini hiç oynamamış ve “Nedir bu Fallout?” diye soranlar için özetleyelim: Atompunk teması ve retro-fütürizm öğelerinin iç içe geçtiği Fallout, nükleer savaş sonrası post apokaliptik bir ABD’de geçen bir rol yapma oyunu olarak biliniyor. Nolan ve Joy ikilisinin yapımcılığında hayata geçirilecek Amazon uyarlaması da aynı post apokaliptik evreni ekranlara getirecek.

Fallout uyarlamasının yayın tarihi şimdilik belirsizliğini koruyor. Pre-prodüksiyon aşamasında olan projenin yapımına sene sonuna doğru başlanması bekleniyor.