glastonbury festivali genç yeteneklerini arıyor

glastonbury festivali genç yeteneklerini arıyor


yoksa o yetenek sen misin?


2020 yılında 50. yılına özel muhteşem bir line-up duyuran Glastonbury, bildiğiniz üzere malum sebeplerden dolayı gerçekleşememişti. 2021’i de pas geçen festivallerin festivali, 2022 yılında görkemli bir geri dönüş yapmayı planlıyor. Headliner’ını Billie Eilish’de bulan Glastonbury, bu sefer de genç yeteneklerini arıyor.

Türkçeye Yükselen Yetenek Yarışması olarak katabileceğimiz Emerging Talent Competition, 31 Ocak ve 7 Şubat tarihleri arasında katılımcılarını bekliyor. Katılımcıların başvurularını gerçekleştirmesinin hemen ardından İngiltereli müzik yazarlarından oluşan bir jüri heyeti, 90 ismin yer alacağı bir aday adayı listesi duyuracak. Bu 90 isimlik liste ise Glastonbury organizatörleri Michael ve Emily Eavis’in de yer aldığı bir jüri heyetinin beğenisine sunulmasının ardından sekiz isimlik bir aday listesine daraltılacak. Aday olan sekiz ismin arasından kazanan isimse Pilton’da gerçekleştirilecek canlı performansların ardından belli olacak.

Yarışmanın birincisi Glastonbury ana sahnelerinden birine katılmaya hak kazanmasının yanı sıra 5.000£ para ödülünün de sahibi olacak. İkinci ve üçüncü isim ise 2.500’er pound kazanacak. “E hani nereye başvuruyoruz?” diye heyecanlanan dostlarımızı ışık hızıyla buraya alalım.