martin scorsese’den guillermo del toro’ya hep destek, tam destek

martin scorsese’den guillermo del toro’ya hep destek, tam destek


nightmare alley'i izleyin diyor


Sinema dünyasında herkese sözü geçebilecek, can kulağıyla dinlenecek birkaç isim varsa o isimlerden biri hiç kuşkusuz Martin Scorsese’dir muhtemelen. Büyük usta şimdi ise bütün sinema severlere sözünü geçirmek istiyor ve herkese çağrıda bulunuyor: “Nightmare Alley’i izleyin!”

Los Angeles Times’a geçtiğimiz günlerde bir demeç veren Scorsese, Guillermo del Toro’nun son filmi Nightmare Alley’i öve öve bitirememiş. Aralık ayında vizyona giren Nightmare Alley, Cate Blanchett, Willem Dafoe, Bradley Cooper, Mary Steenburgen, Rooney Mara, Ron Perlman, Richard Jenkins ve Toni Collette gibi yıldız isimlerden oluşan kadrosuna ve ilgi çekici konusuna rağmen gişede pek de bir başarı yakalayamamış durumda. Scorsese ise bu duruma anlam verememiş ve del Toro’nun son filminin gereken desteği görmemesini “hayli üzücü bir durum” olarak yorumlamış.

Hem yeni yıl arifesine hem de Omicron varyantına denk gelmesiyle talihsiz bir gösterim tarihi seçen Nightmare Alley’nin gişede başarı yakalayamaması anlaşılabilir bir durum aslında. Fakat Scorsese yine de filme bir şans vermemiz gerektiğini şu sözlerle belirtiyor: “Guillermo gibi bir sinemacının sevgiyle ve tutkuyla hazırladığı bu eserine biz sinemaseverler tarafından verilecek destek film için sadece bir ihtiyaç değil, bir liyakattır.”

Scorsese dedemizin bir bildiği vardır diye düşünüyor ve kendisine Nightmare Alley’i ilk fırsatta izleyeceğimizin sözünü veriyoruz.